Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: odprimo svoje srce za begunce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 06. 2021 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2021 / 12:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: odprimo svoje srce za begunce

Papež: odprimo svoje srce za begunce

Nedeljski angelus: Jezusu zaupajmo vse svoje skrbi in stiske.

Papež med molitvijo angelovega češčenja pozdravlja vernike FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je ob svetovnem dnevu beguncev pozval k rasti bolj človeške skupnosti. V skladu z geslom letošnjega svetovnega dneva beguncev, »Skupaj lahko dosežemo karkoli«, odprimo svoje srce za begunce in se od njih učimo njihove pogumne žilavosti, je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa in Radia Vatikan dejal v nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v Vatikanu. Papež je izrazil svojo željo, da bi človeštvo postalo »ena sama velika družina«.

Humanitarni koridorji za Mjanmar

Papež je med opoldansko molitvijo pozval tudi k miru v Mjanmarju in se s tem pridružil klicu na pomoč mjanmarskih škofov, ki so nedavno opozorili na trpljenje številnih pregnancev ob izjemnem pomanjkanju hrane iz zdravil v državi. Škofje prosijo za vzpostavitev humanitarnih koridorjev, tamkajšnjo vojsko pa pozivajo, naj »cerkve, pagode, samostane, mošeje, templje ter šole in bolnišnice« spoštuje kot nevtralna zatočišča za preganjane ljudi«.

Jezusu zaupajmo vse svoje skrbi in stiske

V duhovnem delu opoldanske molitve je papež spodbudil vernike, naj se povsem zaupajo Jezusu. »Vse povejmo Jezusu, vse mu pripovedujmo. On si to želi, hoče, da se ga oklenemo in najdemo zavetje pred izrojenimi valovi življenja,« je Frančišek dejal v včerajšnji katehezi.

Ti trenutki strahu so za vero zelo pomembni. Ljudje si prevečkrat prizadevamo, da bi svoje težave reševali sami, namesto da bi šli h Gospodu, mu zaupali svoje skrbi in Ga prosili za pomoč. Gospod je namreč tam, navzoč, vedno, čeprav se sprva zdi, da tako kot Jezus na čolnu z učenci speč jadra skozi vihar.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh