Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež otrokom: zdaj je čas, da postanete misijonarji

Objava: 05. 05. 2009 / 08:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež otrokom: zdaj je čas, da postanete misijonarji

'Jezus je pri‘jatelj, ki vas nikoli ne razočara’

Papež Benedikt XVI. vabi otroke od 8. leta dalje, naj 'navdušeno govorijo o Jezusu' in s tem prižgejo luč evangelija tistim, ki Jezusa ne poznajo.

Papež je otroke pozval k misijonarskemu delu v telegramu, ki ga je minuli konec tedna v njegovem imenu odposlal vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone na Tretje misijonsko srečanje v Španijo.

Okoli 4500 otrok, starih od 8 do 13 let je sodelovalo ne srečanju, ki sta ga priredili španska podružnica Papeških misijonarskih delavnic in Španska škofovska konferenca. Vzporeden dogodek je priredila organizacija ‘Kristjani brez meja’.

Sveti oče je otrokom dejal, naj ‘rastejo v prijateljstvu z Jezusom, s prijateljem, ki nikoli ne razočara, prek molitve in zakramentov, tako da bodo lahko z navdušenjem o njem govorili tistim, ki morda še niso bili deležni milosti, da bi ga spoznali’.

Papežev telegram, naslovljen na pamplonskega nadškofa Francisca Péreza Gonzáleza, ki vodi Papeške misijonarske delavnice, so na srečanju prebrali v soboto popoldan.

V luči dejavnosti, ki so jih za otroke pripravili na srečanju, je papež mlade pozval, naj pri predstavitvi posameznih celin ‘budno opazujejo različne dele sveta ter se zavejo njihove lepote in njihovih potreb’. Otroke je tudi spodbudil, naj ‘že zdaj prevzamejo odgovornost in vsem prinašajo luč evangelija ter njegovo sporočilo miru in bratske pomoči, še posebej tistim, ki so tega najbolj potrebni’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh