Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: po daljšem premoru znova splošna avdienca z verniki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 05. 2021 / 12:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2021 / 12:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: po daljšem premoru znova splošna avdienca z verniki

Papež: po daljšem premoru znova splošna avdienca z verniki

Frančišek se je razveselil vnovične možnosti srečanja z romanji.

Današnja avdienca na dvorišču sv. Damaza FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek se je po daljšem premoru zaradi koronaepidemije med današnjo splošno avdienco v Vatikanu znova srečal z verniki. »Vesel sem, da se lahko znova srečamo iz oči v oči,« je sveti oče dejal na dvorišču sv. Damaza ob apostolski palači in v luči video nagovorov v zadnjih mesecih dodal: »Prav nič zabavno ni v praznem prostoru govoriti v kamero.« Dosti raje se v živo srečuje z ljudmi, je pojasnil, »vsakega z njegovo lastno zgodbo«.

Udeležba vernikov na splošnih avdiencah v zadnjih mesecih zaradi epidemioloških razmer ni bila dovoljena in papeževe nagovore so prek video povezave iz knjižnice apostolske palače neposredno predvajali vatikanski mediji. Pred izbruhom epidemije je papež Frančišek na Trgu sv. Petra običajno vsak teden nagovoril več tisoč romarjev z vsega sveta. Že lansko jesen so bile splošne avdience po prvem koronazaprtju med marcem in septembrom prestavljene na dvorišče sv. Damaza, po vnovičnem naraščanju števila okuženih v Italiji pa se je Vatikan v začetku oktobra znova odločil za video prenose papeževih katehez.


Papež se rad srečuje z ljudmi FOTO: Vatican Media

Verniki ne smemo »moliti kakor papagaji«

Papež je med današnjo katehezo spregovoril o pomenu molitve. Verniki ne smejo »moliti kakor papagaji«, je opozoril sveti oče. S pomočjo molitve lahko dosežemo dušni mir, vendar je za to pogosto potreben hud »notranji boj«, v katerem se ne smemo predati. Frančišek se je pri tem spomnil zgodbe argentinskega očeta, ki je neke noči obupano molil za življenje na smrt bolne hčerke. »Mati Božja ga je uslišala,« je pojasnil papež. Deklica je na nepojasnjen način ozdravela. Ta primer jasno kaže, tako Frančišek, da molitev »lahko dela čudeže«.

Papež je ob koncu splošne avdience med pozdravom poljskim vernikom spomnil tudi na jutrišnji praznik Fatimske Marije, ko mineva 40 let od atentata na sv. Janeza Pavla II., pa poroča Radio Vatikan. »On sam je prepričano poudarjal, da svoje življenje dolguje Gospe iz Fatime,« je dejal papež Frančišek in pripomnil, kako nam ta dogodek »daje vedeti, da sta naše življenje in zgodovina sveta v Božjih rokah«. »Marijinemu brezmadežnemu srcu izročimo Cerkev, sebe in ves svet. V molitvi prosimo za mir, za konec epidemije, za duha pokore in naše spreobrnjenje,« je zbrane vernike povabil papež Frančišek.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh