Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: po pristanku na luni človeštvo potrebuje »še večje cilje«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 07. 2019 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2019 / 08:54
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: po pristanku na luni človeštvo potrebuje »še večje cilje«

Frančišek med angelusom: s tišino in molitvijo do »večje učinkovitosti«.

Papež Frančišek je ob petdesetletnici človekovega prvega pristanka na luni spomnil na »še večje cilje« na zemlji; spomin na »velik korak za človeštvo« naj bi v nas prebudil željo, da bi skupaj napredovali k še večjim ciljem: k večjemu dostojanstvu slabotnih, k večji pravičnosti med ljudstvi, za več prihodnosti našemu skupnemu domu, je sveti oče dejalv nagovoru po včerajšnji opoldanski molitvi angelovega češčenja v Vatikanu.

V kratkem komentarju včerajšnjega evangeljskega odlomka je papež poudaril, da je lahko človek s pomočjo tišine in molitve pri opravljanju vsakdanjih obveznostih bolj sproščen in učinkovit. Nobena obveznost ali skrb nas ne bi smela odvračati o srečanja z Bogom, je Frančišek pojasnil zbranim vernikom. »Ko nas obišče v našem življenju, sta njegova navzočnost in njegova beseda pred vsakršno drugo stvarjo.« Obenem pa potrebujemo tudi njegov čut za gostoljubje in bratstvo, posebej do malih in revnih, ko trkajo na vrata.

Modrost je v tem, da znamo v svojem življenju združevati premišljevanje in dejavnost, je papež komentiral evangeljski odlomek o Jezusovem obisku pri sestrah Marti in Mariji; Marta skrbi za gostoljubnost, Marija pa prisluhne Jezusu. »Če želimo z veseljem uživati življenje, moramo združevati ti dve drži: po eni strani biti ob Jezusovih nogah, da mu prisluhnemo, ko nam razlaga skrivnost vsake stvari, po drugi strani pa biti vedno pripravljeni za gostoljubnost,« je dejal sveti oče.

Po papeževih besedah Gospod vedno preseneča: »Ko ga začnemo zares poslušati, se oblaki razkadijo, namesto dvomov pride resnica, namesto strahov vedrina, različne življenjske razmere pa se postavijo na pravo mesto.«

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh