Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež podpira boljšo zdravstveno oskrbo v Braziliji

Objava: 23. 02. 2012 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež podpira boljšo zdravstveno oskrbo v Braziliji

Akcijo ‘Campanha da Fraternidade’ so na včerajšnjo pepelnično sredo predstavili v vseh brazilskih škofijah, s poslanim sporočilom jo je spodbudil tudi Benedikt XVI.

Papež Benedikt XVI. podpira vzpostavitev in izboljšavo zdravstvenega varstva v Braziliji. Tudi ob naraščajočem številu prebivalstva mora biti vsem bolnim omogočeno zadostno varstvo in dostop do zdravstvene oskrbe, je sveti oče poudaril v svojem sporočilu ob letošnji postni akciji škofovske konference te največje latinsko ameriške države. Postno akcijo ‘Campanha da Fraternidade’ so na včerajšnjo pepelnično sredo predstavili v vseh brazilskih škofijah.

Papež je spomnil, da pri tem ne gre zgolj za nego in ozdravljenje telesnega, pač pa tudi duševnega trpljenja. Številni bolniki namreč pogosto bolj trpijo zaradi osamljenosti, v katero so prisiljeni zaradi zdravstvenih pomankljivosti.

Postne akcije Brazilska škofovska konferenca prireja že od leta 1964, letošnja poteka pod geslom ‘Bratstvo in zdravstveno varstvo’. Papeževo sporočilo je naslovljeno na kardinala Raymunda Damascena Assisa, nadškofa v Aparecidi in predsednika Brazilske škofovske konference, objavili pa so ga včeraj v Vatikanu.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh