Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež podpira obnovo Avguštinove bazilike v Hiponu

Objava: 15. 02. 2012 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež podpira obnovo Avguštinove bazilike v Hiponu

Cerkev v škofovskem mestu svetega Avguština naj bi v dveh letih zasijala v novem blesku.

Papež Benedikt XVI. podpira obnovo Avguštinove bazilike v alžirskem obalnem mestu Annaba, je v pogovoru za Radio Vatikan potrdil tamkajšnji škof Paul Desfarges. Baziliko, ki stoji nedaleč od ruševin starodavnega mesta Hipona, katerega škof je bil nekoč sveti Avguštin (354-430), od lanskega leta obnavljajo. Finančna podpora del, ki naj bi skupno trajala tri leta, prihaja tudi s strani sicer pretežno muslimanske Alžirije in iz nekdanje kolonialne sile Francije.

Bazilika je zgrajena v arabsko bizantinskem slogu in kot zatrjuje škof Desfarges, ‘ji na svetu ni enake’. Po njegovih besedah je svetišče močan simbol za miroljubno sožitje z muslimani, za človeško in duhovno bratstvo, saj tu presegajo ovire med kulturami in različnimi veroizpovedmi.

Cerkev, ki je bila posvečena leta 1909, je danes središče avguštinskega samostana, tu pa bivajo tudi redovnice, ki v okolici skrbijo za ostarele ljudi.

Sveti Avguštin velja za enega najljubših svetnikov Benedikta XVI. Sedanji papež je leta 1953 v Münchnu promoviral z delom o Avguštinovem nauku. Benedikt XVI. cerkvenega učitelja, ki je umrl leta 430, pogosto obširno navaja v svojih nagovorih.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh