Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež podprl Dan za življenje

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 07. 2015 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež podprl Dan za življenje

Papež Frančišek je poslal pismo z dobrimi željami in podporo katoliški Cerkvi v Veliki Britaniji in Walesu.

Foto: Tatjana Splichal

Papež Frančišek je poslal pismo z dobrimi željami in podporo Katoliški Cerkvi v Veliki Britaniji in Walesu, kjer bodo v župnijah to nedeljo, 26. julija, praznovali Dan za življenje, ki ga bodo posvetili molitvi za zaščito človeškega življenja in ozaveščanje o njegovem pomenu ter vrednosti v vsakem stanju in vseh okoliščinah.

Apostolski nuncij v Veliki Britaniji, nadškof Antonio Mennini, je prejel papeževo pismo in ga izročil škofu, John Sherrington, ki je pristojen za pobudo. V pismu je sveti oče podelil apostolski blagoslov vsem, ki »sodelujejo pri tem pomenljivem dogodku in si kakor koli prizadevajo za promocijo dostojanstva vsakega človeka od trenutka spočetja do naravne smrti«.

Slogan letošnjega Dneva za življenje je Gojiti življenje, sprejeti smrt in se osredotoča na izobraževanje o primernem ravnanju ob koncu življenja. Bistveno sporočilo je, kako cenimo življenje, dokler lahko, in sprejmemo smrt, ko pride. V Združenem kraljestvu so namreč tik pred razpravo in glasovanjem o zakonskem osnutku, ki bi predvideval pomoč pri samomoru. Glasovanje na j bi bilo 11. septembra.

Dan za življenje zaznamujejo v Katoliški Cerkvi na Irskem, Škotskem ter Angliji in Walesu vsako leto. Na Irskem bo molitev za življenje letos 4. oktobra, na Škotskem pa je bila 31. maja.

Vir: RadioVatikana.va

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh