Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pograjal Pelosijevo

Objava: 19. 02. 2009 / 09:01
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pograjal Pelosijevo

Včerajšnji obisk predsednice predstavniškega doma Kongresa ZDA Nancy Pelosi pri papežu Benediktu XVI. se ni iztekel po pričakovanjih visoke predstavnice ameriške vlade, poroča katoliška agencija EWTN. Papež je četrturno srečanje izkoristil za kratek, a jedrnat poduk o nauku katoliške Cerkve glede pravice do življenja in naše dolžnosti do zaščite nerojenih otrok.

Srečanje je potekalo za zaprtimi vrati, brez prisotnosti novinarjev in fotografov, takoj po papeževi redni tedenski avdienci. Po srečanju je Tiskovni urad Svetega sedeža podal izjavo, v kateri pravi, da je ‘Sveti oče obisk Pelosijeve izkoristil za kratek nagovor o naravnih moralnih zakonih ter o cerkvenem nauku o dostojanstvu človekovega življenja od spočetja do naravne smrti. Ta od vseh katoličanov, prav posebej pa zakonodajalcev, pravnikov in vseh, ki so odgovorni za dobrobit celotne družbe, zahteva sodelovanje z vsemi ljudmi dobre volje, da bi ustvarili pravično zakonodajo, ki bo ščitila človeško življenje na vseh stopnjah razvoja’.

Mnogo katoličanov in veliko število organizacij, ki nasprotujejo splavu, je izrazilo zaskrbljenost, da bo Pelosijeva na obisku pri papežu skušala še utrditi svoje prepričanje, da biti katoličan in zagovarjati splav nista dve izključujoči se lastnosti.

Lanskega avgusta so Pelosijevo že ošteli nekateri ameriški škofje, ko je poskušala teološko upravičiti svoje stališče o splavu.

V izjavi, ki jo je podala po srečanju, Pelosijeva papeževega nagovora ni niti omenila. Izpostavila je teme, o katerih je govorila sama, pohvalila je uspešno vlogo katoliške Cerkve v boju proti revščini, lakoti in podnebnim spremembam, ter papeževo predanost verski svobodi, dotaknila pa se je tudi napovedanega papeževega obiska Svete dežele.


Na fotografiji Nancy Pelosi z možem Paulom in šestim vnukom (vir: www.speaker.gov)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh