Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ponovno povabljen na Poljsko

Objava: 02. 02. 2012 / 07:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež ponovno povabljen na Poljsko

Povod za obisk bi bila lahko 1050. obletnica pokristjanjenja Poljske ali pa svetovni dan mladih v Krakovu.

Poljska škofovska konferenca je papeža Benedikta XVI. ponovno povabila, naj obišče njihovo deželo. Uradno vabilo je svetemu očetu izrekel nadškof Stanislav Gadecki iz Posna, je poročal Radio Vatikan. Povod za obisk bi bila lahko 1050. obletnica pokristjanjenja Poljske, ob kateri v Posnu načrtujejo že številne slovesnosti. Papežev obisk pa bi lahko povezali tudi z udeležbo na svetovnem dnevu mladih, če bi v Vatikanu sprejeli predlog krakovskega nadškofa Stanislava Dziwisza in bi veliko katoliško prireditev leta 2015 gostili v njegovi nadškofiji.

Če bi se sveti oče strinjal s Krakovom kot prizoriščem svetovnega dne mladih, bi lahko s praznovanjem 1050. obletnice pokristjanjenja v Posnu, ki jo bodo sicer obhajali leta 2016, malce pohiteli in slovesnosti priredili leto prej.
Benedikt XVI. je Poljsko obiskal že leta 2006, potoval pa je po sledeh svojega predhodnika, Janeza Pavla II. in se ustavil v Krakovu ter v rojstnem kraju poljskega papeža, v Wadowicah. Poleg tega je obiskal tudi prestolnico Varšavo, romarsko središče Čenstohovo in koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh