Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež popoldne obhajal mašo v zasebni kapeli

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 07. 2021 / 22:05
Oznake: Papež, Vatikan, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2021 / 22:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež popoldne obhajal mašo v zasebni kapeli
Tudi rimski brezdomci so izrazili svojo bližino s papežem. FOTO: Vatican Media

Papež popoldne obhajal mašo v zasebni kapeli

Prvi mož tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni je danes javnosti podal izjavo s svežimi zdravniškimi informacijami glede okrevanja papeža Frančiška po nedeljski operaciji debelega črevesa.

Sveti oče nadaljuje bivanje v rimski bolnišnici Gemelli in je ponovno izrazil hvaležnost zdravstvenemu osebju in bližino vsem trpečim. Po Brunijevih navedbah je bil dan za papeža Frančiška »miren s pričakovanim napredkom«.

Večerja z osebjem, ki mu pomaga

»Njegovi krvni testi so zadovoljivi, nadaljuje predpisano zdravljenje. Popoldne je v zasebni kapeli obhajal sveto mašo, zvečer pa večerjal z osebjem, ki mu v teh dneh pomaga,« je izpostavil Matteo Bruni.

Popoldne je v zasebni kapeli obhajal sveto mašo, zvečer pa večerjal z osebjem, ki mu v teh dneh pomaga. (Matteo Bruni)

Predanost osebja občutil na lastni koži

V njegovi izjavi je še zapisano, da je »sveti oče, ko je na lastni koži izkusil predanost medicinskega in zdravstvenega osebja, z mislimi zlasti pri vseh, ki stopajo v oseben odnos z bolnimi, še posebej z najbolj krhkimi in ranljivimi.«

Jutri molitev angelusa

Jutri naj bi Frančišek, če bo njegovo zdravstveno stanje stabilno, iz bolnišnice Gemelli vodil običajno opoldansko molitev angelovega češčenja, ki jo bodo v živo prenašali vatikanski mediji.

Dobre želje rimskih brezdomcev

Medtem pa številni po vsem svetu še vedno molijo za papeža in mu pošiljajo spodbudne besede za dobro okrevanje. Pred kliniko Gemelli so mu svojo bližino z napisi na transparentih izrazili tudi rimski brezdomci.

Nalaganje
Nazaj na vrh