Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež potrdil nove člane škofovske sinode

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 06. 2015 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež potrdil nove člane škofovske sinode

Delegati iz 106 od skupno 112 katoliških škofovskih konferenc po svetu že na seznamu udeležencev.

Seznam udeleženev redne škofovske sinode o zakonski zvezi in družini v letošnji jeseni je že skoraj popoln: papež Frančišek je potrdil izvoljene predstavnike 36 škofovskih konferenc z vseh celin, kot so včeraj sporočili iz Vatikana. S tem so potrjeni delegati iz 106 od skupno 112 katoliških škofovskih konferenc po svetu. Tri tedne trajajoče sinode se bodo udeležili tudi škofje, ki jih bo sveti oče osebno imenoval, vendar njihova imena še niso bila objavljena. Po vatikanskih navedbah je papež potrdil še deset udeležencev »Zveze redovnih predstojnikov« katoliških redov in maronitske Cerkve.



Pri redni škofovski sinodi je število udeležencev posamezne škofovske konference odvisno od števila katoličanov v državi. Glede na to se sinode lahko udeležijo najmanj eden in največ štirje predstavniki.

Papež je prvi seznam udeležencev potrdil že v letošnjem januarju, drugega pa dva meseca kasneje. 14. redno zasedanje škofovske sinode se pričenja 4. oktobra v Vatikanu, udeleženci pa bodo do 25. oktobra razpravljali na temo »Poklic in poslanstvo družine v Cerkvi in svetu danes«. Za razliko od izrednih sinod, ki se jih udeležujejo le predsedniki škofovskih konferenc, se na redni sinodi zberejo predstavniki krajevnih Cerkva glede na število vernikov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh