Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozval k molitvi za mir v Egiptu

Objava: 13. 10. 2011 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pozval k molitvi za mir v Egiptu

Benedikt XVI. oznanil 'globoko žalost' zaradi nasilja nad kopti.

Papež Benedikt XVI. je izrazil 'globoko žalost' zaradi nasilja nad egiptovskimi kopti, do katerega je prišlo minulo nedeljo zvečer v Kairu, in pozval k učinkovitejši zaščiti manjšin. Kot je sveti oče dejal v nagovoru med včerajšno splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu, sam 'podpira prizadevanja civilnih in verskih oblasti v Egiptu za družbo, v kateri bi spoštovali človekove pravice vsakega posameznika, in še posebej predstavnikov manjšin'. Spoštovanje človekovih pravic pa zahteva narodno enotnost.

Egipčani so 'od poskusov, ki ogrožajo mirno sožitje različnih skupin, povsem raztrgani', je pojasnil papež. Še posebej v tem 'prehodnem obdobju' je pomembno, da bi ljudje znali ohranjati notranji mir. Benedikt XVI. je vernike pozval, naj molijo za 'resnični mir', ki temelji na pravičnosti in spoštovanju svobode ter je osnova dostojanstva vsakega državljana. Družinam žrtev in celotnemu egiptovskemu narodu je izrazil svoje globoko sočutje in bližino.

Po navedbah Radia Vatikan se je na nasilne dogodke v Egiptu odzval tudi prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve, kardinal Leonardo Sandri. Kot je v začetku tega tedna povedal za Radio Vatikan, lahko nasilje nad kopti v državi sproži negotovost in težave za verske manjšine, med katere sodi majhna skupnost katoliških koptov, ki si prizadevajo za mir in sodelovanje med vsemi tokovi egiptovske družbe. Kardinal Sandri je med drugim še izrazil upanje, da ta tako imenovana arabska pomlad zares napoveduje mir, demokracijo, dialog, spoštovanje človekovega dostojanstva, predvsem pa spoštovanje verske svobode in verskih manjšin, da bo Egipt tako zares postal družba, v kateri se lahko živi mirno in z upanjem v za vse varno prihodnost.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/D1FCCED3037432DCC12579270026EB2C?OpenDocument

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh