Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozval k solidarnosti z begunci in s preseljenci

Objava: 25. 11. 2011 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pozval k solidarnosti z begunci in s preseljenci

Sveti oče je včeraj nagovoril udeležence srečanja italijanske Karitas, ki praznuje štiridesetletnico svoje ustanovitve.

Papež Benedikt XVI. je v luči svetovne gospodarske krize pozval k okrepljeni solidarnosti z begunci in preseljenci iz revnejših dežel. Gospodarska kriza je 'dodatno znamenje, da je pogum za bratstvo nujno potreben', je sveti oče dejal v svojem nagovoru med avdienco za udeležence srečanja italijanske Karitas v Vatikanu. Jarek med deželami severne in južne zemeljske poloble zahteva močnejšo podporo šibkejših členov v 'velikem sistemu mednarodnega gospodarstva'.

Obenem je Benedikt XVI. izrazil skrb ob vedno večjem pešanju družin. Dodatni problem predstavlja naraščajoča negotovost glede poklicnih izgledov mladih.

Sveti oče je ob tem poudaril, da človeštvo ne potrebuje le dobrotnikov, temveč tudi ponižne in praktične osebe, ki tako kot Jezus znajo stati ob strani bratom in deliti z njimi nekaj njihovega napora. Cerkev Caritas potrebuje ne le kot pooblaščenke za dobrodelne dejavnosti, pač pa mora biti človekoljubna organizacija 'priča Kristusove ljubezni'. Benedikt XVI. je udeležence srečanja v avdienco sprejel ob štiridesetletnici obstoja italijanske Caritas.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh