Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozval k ukrepanju proti smrtim v Sredozemlju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 07. 2018 / 07:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2018 / 08:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pozval k ukrepanju proti smrtim v Sredozemlju

Sveti oče med včerajšnjim angelusom o sočutju in učenju.

Papež Frančišek je med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja kristjane pozval, naj bodo pripravljeni sprejeti trpljenje in probleme bližnjega. Včasih nepredvidljive nujne razmere od nas zahtevajo »prilagodljivost in razpoložljivost do potreb drugih,« je sveti oče dejal več deset tisoč romarjem in obiskovalcem na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Kristjani bi morali v takšnih primerih posnemati Jezusa, ki ljudi opazuje »z očmi srca« in s sočutjem.

Jezus v stiku z ljudmi, potrebnimi pomoči, ni vedno delal čudežev, je pojasnil papež: »Prvi kruh, ki ga Mesija ponudi lačni in izgubljeni množici, je kruh Besede.« Vsi ljudje potrebujemo »besedo resnice«, ki nas v življenju vodi in razsvetljuje.

Po molitvi je papež Frančišek spregovoril še o umiranju beguncev v Sredozemskem morju in skupnost držav pozval k nujnim ukrepom. Mednarodna skupnost bi morala »ukrepati odločno in s pripravljenostjo, da prepreči podobne ponavljajoče se tragedije ter zagotovi varnost, spoštovanje pravic in dostojanstva vseh«.

Sveti oče je globoko užaloščen »ob dramatičnih novicah o brodolomih čolnov, polnih migrantov, v vodah Sredozemskega morja« ter vsem preminulim in njihovim družinam zagotavlja svojo molitev.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh