Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež presenetil sestre usmiljenke

Za vas piše:
K. C.
Objava: 31. 07. 2019 / 09:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2019 / 07:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež presenetil sestre usmiljenke

V poletnem programu papeža Frančiška so tudi obisku zunaj Vatikana.

Minulo nedeljo je Sveti oče odpotoval iz Vatikana in s svojim obiskom presenetil skupnost Hčera krščanske ljubezni v Domu Regina Mundi v Rimu. Posebej je prišel obiskati sestro Mario Mucci, ki je dolgo delala v Domu sv. Marte, zdaj pa živi v zdravstvenem in dobrodelnem domu Regina Mundi zdaj pa je na oddelku za bolne in ostarele sestre.

Sveti oče je v kapeli počastil relikvijo Janeza Pavla II., okrvavljeno majico, ki so jo sestre dobile, ko so Janeza Pavla II. po atentatu pripeljali v bolnišnico Gemelli. Papež Frančišek se je srečal s sestrami usmiljenkami, zaposlenimi in gosti ter jih blagoslovil.

Obisk romarjev iz Papuanske Nove Gvineje

V poletnem programu Svetega očeta so tudi zasebni obiski. Med drugim je v torek, 30. julija, v Domu sv. Marte v Vatikanu sprejel skupino romarjev iz Papuanske Nove Gvineje. Romarji, ki so prišli ob spremstvu svojega duhovnega vodnika iz misijonarske kongregacije, so se s papežem Frančiškom pogovarjali o situaciji v svoji domovini in mu zapeli svoje ljudske pesmi. Papež je vsem podelil blagoslov.

Vir in foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh