Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri angelusu: Bog je z vami v najtežjih trenutkih [VIDEO]

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 18. 06. 2023 / 12:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2023 / 13:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri angelusu: Bog je z vami v najtežjih trenutkih [VIDEO]
Opoldanski angelus. FOTO: Vatican News

Papež pri angelusu: Bog je z vami v najtežjih trenutkih [VIDEO]

Papež Frančišek se zahvaljuje za bližino Gospoda, ki nas kot oče prime za roko, ko padamo in se borimo, ter vernike spodbuja, naj zaupajo vanj ter opravljajo dela ljubezni in upanja. Vsem izrazi globoko hvaležnost za molitveno podporo, ko je bil v bolnišnici.

Papež Frančišek je nedeljski nagovor začel z globoko hvaležnostjo vsem za naklonjenost, skrb, prijateljstvo in molitveno podporo v času njegovega bivanja v rimski bolnišnici Gemelli. Papež se je po odpustu iz bolnišnice v petek vrnil v Vatikan.

Ta človeška in duhovna bližina mi je bila v veliko pomoč in tolažbo. Hvala vsem! Hvala! Hvala vam iz vsega srca!

Prejšnjo nedeljo tedenskega srečanja z verniki in romarji na Trgu svetega Petra ni bilo mogoče izvesti, saj je sveti oče okreval po operaciji trebušne votline, ki so jo 7. junija opravili v rimski bolnišnici Gemelli.

Zaradi hitrega okrevanja je bil v petek zjutraj odpuščen iz bolnišnice, v nedeljo opoldne pa se je pojavil na oknu apostolske palače, da bi zmolil Angelovo češčenje in pozdravil svojo čredo.


Gospod je med nami

Na podlagi Matejevega evangelija (Mt 10,7), v katerem Jezus pošilja apostole, naj oznanjajo, da se je približalo nebeško kraljestvo, je opozoril, da je dejstvo, da se je »njegovo gospodstvo ljubezni približalo« in je med nami, »temeljna resničnost življenja« .

Če je namreč nebeški Bog blizu, na zemlji nismo sami in tudi v težavah ne izgubimo vere.

Ob razlagi, da je Bog oče, ki pozna svoje otroke in jih ljubi, je papež vernikom zagotovil, da je Gospod blizu, »tudi ko potujete po strmih in razgibanih poteh, tudi ko padete in se s težavo znova dvignete in se vrnete na pravo pot.«

Z Bogom je vse znano in varno

Kot so zapisali na Vatican News, je papež  vernike povabil, naj ostanejo pri podobi ljubečega očeta, ki svojega otroka prime za roko in mu svet, ki se zdi »velik in skrivnosten«, naredi domač in varen, ter jih povabil, naj gredo ven in oznanjajo Božjo bližino.

»Če hočemo biti dobri apostoli, moramo biti kot otroci,« je dejal sveti oče in Očetu dovolil, da preoblikuje naša srca ter nam da tisto veselje in tisti mir, ki ju sami ne moremo doseči.

Opravljajte dejanja ljubezni in upanja

Način oznanjevanja, da je Bog blizu, je nadaljeval papež, ni »izrekanje mnogih besed, ampak opravljanje mnogih dejanj ljubezni in upanja v Gospodovem imenu.«



Nalaganje
Nazaj na vrh