Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri Angelusu: Bog nas objema in osvobaja naših grehov [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 10. 03. 2024 / 12:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2024 / 16:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri Angelusu: Bog nas objema in osvobaja naših grehov [VIDEO]
FOTO: Vatican Media

Papež pri Angelusu: Bog nas objema in osvobaja naših grehov [VIDEO]

Papež Frančišek je ob nedeljski molitvi Angel Gospod poudaril, da nas Bog tako zelo ljubi, da ne želi, da bi nas prepustil sojenju in nas obsodil, temveč da bi nas rešil in objel ter zagotovil, da se nihče od nas ne bi izgubil. Tudi če se nas bremeni teža greha, nas je Jezus pripravljen potolažiti in rešiti.

To je bilo tolažilno sporočilo papeža Frančiška v nedeljskem opoldanskem nagovoru vernikom in romarjem, zbranim na Trgu svetega Petra. Pri tem je črpal navdih v današnjem evangeliju po Janezu, ki nam na četrto postno nedeljo pripoveduje o Nikodemu.

Jezus nas ni prišel obsoditi, ampak rešiti

Farizej je po papeževih besedah videl znamenja, ki jih je naredil Jezus, ko je v njem prepoznal učitelja, ki ga je poslal Bog, zato je šel k njemu pomoči, da ga ne bi nihče videl. Gospod ga je sprejel, se z njim pogovarjal in mu razodel, da ni prišel obsojat, ampak rešit svet. »Ustavimo se in razmislimo o tem,« je dejal papež Frančišek: »Jezus ni prišel obsojat, ampak odrešit. To je lepo ...« Sveti oče je spomnil, da »nihče ni popoln« in da »smo vsi grešniki«, a nam Bog kljub temu izkazuje brezpogojno ljubezen.

Gospod ne kaže s prstom na nas

»Pred Gospodom ni skrivnosti,« je nadaljeval papež in pripomnil, da če bi Jezus uporabil svoje poznavanje naših slabosti, da bi nas obsodil, »nihče ne bi bil rešen«. A Gospod ne kaže s prstom na nas, ampak »objame naše življenje, saj nas želi osvoboditi grehov in odrešiti. Jezus nas ne želi soditi in podvreči sodbi. Želi namreč, da se nobeden od nas izgubi«, je dejal.

Papež Frančišek je molitev sklenil s povabilom vernikom, naj posnemajo Božjo ljubezen do drugih, namesto da jih samodejno obsojajo, in jih pozval, naj se vprašajo, ali se pustijo rešiti Gospodu.

Papež pozval k predaji Ukrajine?

Papež Frančišek se je medtem znašel v središču pozornosti zaradi intervjuja za švicarsko televizijo RTS, v katerem je pozval obe strani v vojni v Ukrajini, naj zbereta pogum za pogajanja in naj to storita, preden se stvari še poslabšajo. »Menim, da so najmočnejši tisti, ki vidijo situacijo, razmišljajo o ljudeh in imajo pogum, da zavihtijo belo zastavo in se pogajajo,« je dejal v intervjuju, ki je bil po navedbah Vatikana posnet v začetku februarja.

Tiskovni predstavnik Vatikana je pozneje zavrnil nekatera ugibanja, da je papež dejansko pozval k predaji Ukrajine. Kot je dejal, je Frančišek uporabil izraz bela zastava, da bi nakazal na »ustavitev sovražnosti, prekinitev ognja, doseženo s pogumom za pogajanja«.

Nalaganje
Nazaj na vrh