Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri opoldanski molitvi: Jezusovo življenje je darilo za nas [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 06. 2024 / 14:18
Oznake: Papež, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2024 / 06:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri opoldanski molitvi: Jezusovo življenje je darilo za nas [VIDEO]
FOTO: Vatican Media

Papež pri opoldanski molitvi: Jezusovo življenje je darilo za nas [VIDEO]

Ob današnji nedeljski molitvi Angel Gospodov je papež Frančišek razmišljal o prazniku svetega Rešnjega telesa in krvi in podčrtal, da nam evharistija pomaga premagati sebičnost in nas odpira ljubezni in bratstvu.

Sveti oče je poudaril, da Jezus »svojega življenja ni zadržal zase, ampak ga je dal nam. Bog svojega Sina ni ljubosumno skrival kot svoj zaklad, ampak je slekel svojo slavo, da bi ga delil z ljudmi in nas pripeljal v večno življenje«. Dodal je, da je Jezusovo življenje darilo za nas.

Obhajilo nas uči darovati svoje življenje za druge

V nadaljevanju je papež Frančišek po poročanju portala Vatican News spomnil, da je evharistija osrednji del krščanskega verskega življenja. »Obhajanje evharistije in hranjenje s tem kruhom, kot to počnemo zlasti ob nedeljah, ni bogoslužje, ki bi bilo ločeno od življenja, ali preprost trenutek osebne tolažbe.« Obhajilo vsakega izmed nas po njegovih besedah naredi sposobnega darovati svoje življenje za druge, saj nas uči deliti to, kar smo in kar imamo.

Preroki novega sveta

Papež je izpostavil, da nam evharistija pomaga pri odvrnitvi od logike posedovanja in potrošnje, ko postanemo »preroki in graditelji novega sveta. Ko premagamo sebičnost in se odpremo ljubezni, ko gojimo bratske vezi, ko smo ob trpečih bratih in sestrah ter ko delimo kruh in sredstva s tistimi v stiski, ko damo na razpolago svoje talente vsem«. S takim ravnanjem »lomimo kruh svojega življenja kot Jezus«.

Iščemo zgolj lastne koristi?

Sveti oče vernike vabi, da se vprašamo, ali svoje življenje delimo z drugimi ali zgolj iščemo lastne koristi. Ob koncu je zato molil: »Naj nam Devica Marija, ki je sprejela Jezusa, ter Kruh, ki je prišel iz nebes, pomagata, da postanemo dar ljubezni, združeni z Jezusom v evharistiji.«

V Rimu je popoldne potekala še slovesna maša v baziliki sv. Janeza v Lateranu, nato pa še procesija do cerkve sv. Marije Velike z blagoslovom, ki ga je opravil papež Frančišek.

Nalaganje
Nazaj na vrh