Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozval k molitvi in postu za Afganistan

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 29. 08. 2021 / 15:35
Oznake: Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2021 / 16:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pozval k molitvi in postu za Afganistan
Papež Frančišek poudarja, da moramo ohraniti vero v središču pozornosti. FOTO: Vatican Media

Papež pozval k molitvi in postu za Afganistan

Papež Frančišek je med današnjo opoldansko molitvijo na Trgu svetega Petra spomnil, da nas evangelij današnje nedelje opominja, da naše težave, za katere krivimo vse druge, nastajajo znotraj našega srca. Pozval je tudi k molitvi in postu za Afganistan.

Evangelij današnje nedelje govori o tem, kako so se nekateri pismouki in farizeji zgražali nad Jezusovimi učenci, ker se ti niso umili pred jedjo. Papež je ob tem poudaril, da moramo v vseh zadevah ohraniti vero v središču svoje pozornosti in se izogniti zgolj zunanjim formalnostim, povzema spletni portal Vatican News.

Kar pride iz človeka, ga oskruni

V evangelijskem branju Jezus pravi: »Nič ni zunaj človeka, kar bi ga, če gre vanj, oskrunilo; toda tisto, kar pride iz človeka, je tisto, kar ga oskruni.« Papež je te besede pojasnil, da se od znotraj, iz srca, rodijo hudobne stvari. Jezusov nauk je bil za njegov čas novost in je spremenil tradicionalno gledanje, ki je zunanji vpliv videl kot vzrok zla. Ta resnica nas zadeva tudi danes, je dejal papež, še posebej, ker se nam zdi, da vse težave nastanejo zaradi dejanj in vedenja drugih ljudi.

Za vse, kar se nam dogaja, so krivi drugi, družba ali svet. Kot da vse težave prihajajo od zunaj. Obtoževanje vsega in vsakogar zunaj nas je izguba časa. (papež Frančišek)

Moliti moramo za milost

Da bi se osvobodili jeze, zamer in žalosti, moramo prositi Gospoda, da nas osvobodi skušnjav, je dejal papež. »Moliti moramo za milost, da ne zapravljamo časa, da bi svoj svet onesnažili s pritožbami, saj to ni krščansko. Jezus nas namesto tega vabi, da na življenje in svet gledamo iz srca.« Ob tem je prosil Boga, naj očisti naša srca.

Pogled k Mariji

Papež je zbrane na trgu spodbudil, da svoj pogled usmerijo k Mariji, ki je skozi čistost svojega srca spremenila zgodovino, da bi nam pomagala očistiti srce in tako premagati napake obtoževanja in pritoževanja ter ohraniti vero v središču naših življenj.

Poziv k solidarnosti z ljudmi v Afganistanu

Sveti oče je prav tako pozval kristjane, naj izrazijo solidarnost z ljudi v Afganistanu. »Še naprej pomagajmo tistim v stiski,« poudarja, »in molimo, da bi lahko dialog in solidarnost pripeljala do mirnega in bratskega sobivanja.« Papež je izpostavil, da »v takšnih zgodovinskih trenutkih ne moremo ostati ravnodušni«, za kristjane pa je dolžnost, da se odzovejo.

Pozivam vse, naj okrepijo molitev in izvajajo post: molitev in post, molitev in pokoro. Zdaj je čas, da to storite. (papež Frančišek)



                                                            
Nalaganje
Nazaj na vrh