Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež prispel v Kanado, danes prva srečanja z gostitelji [FOTO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 25. 07. 2022 / 07:37
Oznake: Cerkev, Papež, Svet, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2022 / 08:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež prispel v Kanado, danes prva srečanja z gostitelji [FOTO]
Papež Frančišek se rokuje s kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem. FOTO: Vatican Media

Papež prispel v Kanado, danes prva srečanja z gostitelji [FOTO]

Nekaj minut prej, kot je bilo načrtovano, je letalo italijanske letalske družbe ITA Airways ob 11.09 po lokalnem in 19.09 po srednjeevropskem času po dobrih desetih urah leta sinoči pristalo na letališču v Edmontonu.

Razen sprejema na letališču včeraj drugega uradnega programa ob papeževem obisku ni bilo v načrtu. Gostitelji papeža tokrat niso videli prihajati iz letala po običajnih stopnicah, saj je zaradi težav s koleni izstopil s pomočjo dvigala, od tam pa je takoj sedel v bel avtomobil.


Pred letališkim poslopjem so Frančiška sprejeli predstavniki kanadskih oblasti: predsedniku vlade Justinu Trudeauju, generalni guvernerki Mary Simon in podguvernerki Alberte Salmi Lakhani so se pridružili tudi predstavniki Prvih narodov, Inuitov in Métisov.

Papežu Frančišku so ob prihodu v Kanado ponudili glasbeni predokus kulture kanadskih staroselcev.

V letališki stavbi, kjer so priredili srečanje z visokim gostom, so papežu ponudili glasbeni predokus kulture kanadskih staroselcev. Po predstavitvi delegacij ter zasebnem pogovoru s predsednikom vlade in generalnim guvernerjem so papeža odpeljali v semenišče sv. Jožefa, kjer bo voditelj Katoliške cerkve prespal naslednjih nekaj noči.

Danes je na programu prva uradna točka obiska, ko se bo papež Frančišek v Maskwacisu srečal s predstavniki staroselskih ljudstev.

Nalaganje
Nazaj na vrh