Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež prosi za molitve ob obletnici pontifikata

Objava: 19. 04. 2012 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež prosi za molitve ob obletnici pontifikata

Veliko slavje v Münchnu v nedeljo prirejajo nemški katoličani, ki želijo ponovno izraziti povezanost s ‘svojim’ papežem.

Papež Benedikt XVI. je vernike pozval, naj ob obletnici njegove izvolitve za poglavarja katoliške Cerkve molijo zanj. “Prosim vas za nenehno podporo v vaših molitvah, da bom lahko s pomočjo Svetega Duha še naprej služil Kristusu in Cerkvi”, je sveti oče dejal med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Benedikt XVI. se je obenem zahvalil za vse lepe želje, ki jih je prejel za svoj 85. rojstni dan minuli ponedeljek in tudi ob obletnici pontifikata, ki jo obhaja danes.

Med včerajšnjo avdienco je svetemu očetu presenečenje pripravila bavarska godba, ki mu je zaigrala domačo melodijo, Benedikt XVI. pa se je vsem zahvalil z besedami ‘Vergelt's Gott!’, ‘Bog naj vam povrne!’. Katehezo med včerajšnjo splošno avdienco je papež posvetil tako imenovanim 'malim binkoštim', do katerih je prišlo sredi težkega obdobja preganjaj porajajoče se Cerkve, o čemer piše sv. Luka v Apostolskih delih. Papež Benedikt XVI. je tako nadaljeval kateheze o molitvi in dejal, da prve korake Cerkve nenehno spremlja molitveno ozračje.

Na 310. splošni avdienci od začetka pontifikata Benedikta XVI. se je včeraj v Vatikanu zbralo okoli trideset tisoč ljudi, kar je občutno več kot običajno število obiskovalcev. Eden izmed nemških romarjev je papežu v imenu vseh njegovih rojakov izrekel iskrene čestitke ob obletnici pontifikata in ob pravkar minulem rojstnem dnevu.

Nekdanji nadškof v Münchnu in Freisingu in kasnejši prefekt Vatikanske kongregacije za nauk vere, kardinal Joseph Ratzinger, je bil 19. aprila 2005 v konklavu zbranih kardinalov izvoljen za naslednika Janeza Pavla II. V svojem prvem nagovoru je papež istega dne množici, zbrani na Trgu sv. Petra, dejal: “Po velikem papežu Janezu Pavlu II. so gospodje kardinali izbrali mene, preprostega in skromnega delavca v Gospodovem vinogradu.” V Vatikanu so minuli ponedeljek predstavili tudi posebni elektronski naslov (auguri.benedettoxvi@vatican.va), na katerega so ljudje lahko pošiljali svoje čestitke ob papeževem rojstnem dnevu in obletnici pontifikata.

Slovesno sveto mašo ob obletnici izvolitve na papeško nedeljo, 22. aprila, prirejajo v Ratzingerjevi nekdanji stolni cerkvi v Münchnu. Potem ko so člani Freisinške škofovske konference pod vodstvom kardinala Marxa in delegacija bavarske deželne vlade minuli ponedeljek papežu v Rimu osebno čestitali ob njegovem 85. rojstnem dnevu, želijo tudi bavarski katoličani ponovno izraziti povezanost s ‘svojim’ papežem.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh