Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež prosi za molitve pred potovanjem v Afriko

Objava: 17. 11. 2011 / 10:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež prosi za molitve pred potovanjem v Afriko

Med včerajšnjo splošno avdienco je sveti oče zaključil serijo katehez o psalmih.

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu vse prisotne vernike prosil za molitve pred svojim jutrišnjim potovanjem v Afriko. Že v nedeljo je sveti oče pozval k molitvi za Benin in za prebivalce celotne afriške celine.

S katehezo o kraljevih psalmih je papež med včerajšnjo splošno avdienco zaključil serijo katehez o psalmih. Benedikt XVI. se je posebej osredotočil na Psalm 110, iz katerega verzi so po papeževih besedah med najpogosteje uporabljeni v Novi zavezi.

Papež je izpostavil, kako je na svetu mnogo slabega, odvija se nenehni boj med dobrim in zlom in zdi se, da je zlo močnejše, vendar sveti oče zagotavlja, da ni tako. Gospod, naš pravi Kralj in Duhovnik, Kristus, je močnejši, kajti bori se z vso Božjo močjo. Kljub vsemu zmaguje Kristus, zmaguje dobro, zmaguje ljubezen in ne sovraštvo, je poudaril Benedikt XVI.

Vernike, zbrane na Trgu sv. Petra, je povabil, naj molijo s psalmi, saj se po njegovih besedah 'naš odnos z Bogom bogati v vsakodnevni hoji za Njim in s tem doseže večjo radost in zaupanje'.

S serijo katehez o psalmih je Benedikt XVI. pričel med junijskimi splošnimi avdiencami.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh