Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež prosi za molitve pred potovanjem v Nemčijo

Objava: 18. 09. 2011 / 18:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež prosi za molitve pred potovanjem v Nemčijo

Benedikt XVI. je izrazil upanje, da bo njegovo potovanje pripomoglo 'k ponovnem odkritju lepote in svežine vere' ter da bo njegovim rojakom vlilo novega upanja v prihodnost.

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjim nagovorom pred molitvijo angelovega češčenja v svoji letni rezidenci v Castelgandolfu izrazil globoko veselje pred svojim skorajšnjim obiskom Nemčije. Sveti oče je izrazil upanje, da bo njegovo potovanje pripomoglo 'k ponovnem odkritju lepote in svežine vere' ter da bo njegovim rojakom vlilo novega upanja v prihodnost. V navzočnosti več tisoč romarjev je papež prosil, naj verniki dneve pred njegovim odhodom spremljajo z molitvijo. Benedikt XVI. bo domovino kot papež tretjič obiskal 22. septembra letos, v dneh do 25. septembra pa bo obiskal Berlin, Erfurt, romarsko središče Etzelsbach in Freiburg.

Kot je sveti oče dejal v svojem nagovoru, poročajo pri Radiu Vatikan, je evangelij v celoti spremenil svet in ga spreminja še danes, kot reka, ki poplavlja neizmerno zemljišče. Po papeževih besedah, podprtih z včerajšnjo Božjo besedo, danes živimo v obdobju nove evangelizacije, oznanjevanju evangelija se odpirajo nova, široka obzorja, področja s starodavnim krščanskim izročilom pa so poklicana, da ponovno odkrijejo lepoto vere.

Nosilci tega poslanstva so možje in žene, ki lahko kakor sveti Pavel rečejo: 'Kajti živeti je zame Kristus', torej posamezniki, družine in skupnosti, ki sprejmejo povabilo, da delajo v Gospodovem vinogradu, kakor je opisano v včerajšnjem evangeliju (Mt 20,1-16) in kot takšni ne zahtevajo za plačilo nič drugega kot to, da smejo biti deležni Kristusovega poslanstva in poslanstva njegove Cerkve.

O prvem oznanjevanju evangelija je sveti oče spregovoril na primeru mesta Filipi, skupnosti kristjanov, ki jo je ustanovil sveti Pavel. Filipi so bili pomembna rimska kolonija v današnji severni Grčiji. Apostol Pavel je prišel v Filipe med svojim drugim misijonskim potovanjem z obale Anatolije tako, da je preplul Egejsko morje, in s tem je okoli dvajset let po Jezusovi smrti in vstajenju evangelij prvič prišel v Evropo.

Pavel je Filipljanom spregovoril o svojem srečanju z Jezusom Kristusom, ki po njegovih besedah ni bil zgolj zgodovinska osebnost, učitelj modrosti ali verski voditelj, pač pa človek, v katerem Bog osebno živi. Vest o njegovi smrti in vstajenju je Vesela novica, ki naj bi iz Jeruzalema dosegla vse ljudi in vsa ljudstva, ter od znotraj prenovila vse kulture ter jih odprla za temeljno resnico, da je Bog ljubezen, ki je v Jezusu Kristusu postal človek in je s svojim darovanjem odkupil človeštvo iz suženjstva zla ter mu podaril gotovost upanja.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh