Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež prosi za podporo v molitvi

Objava: 23. 02. 2009 / 10:19
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež prosi za podporo v molitvi

Papež Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred opoldansko molitvijo angelovega češčenja pojasnil, da Cerkev na ta dan obhaja praznik sedeža apostola Petra. Več desettisočglavo množico romarjev na Trgu sv. Petra je prosil za podporo v molitvi, da bi zmogel zediniti Cerkev ‘in dosledno izpolniti nalogo, ki mu jo je kot nasledniku apostola Petra zadala Božja previdnost’.

Sveti oče je svoj nagovor začel s kratko razlago nedeljskega evangelija. Po papeževih besedah nam odlomek, v katerem Jezus ozdravi hromega, ‘pove ne le, da je imel Jezus moč pozdraviti bolno telo, ampak da je premogel tudi moč, s katero je odpustil grehe’. Ozdravitev bolnega telesa je namreč znamenje duhovnega ozdravljenja, ki ga prinese njegovo odpuščanje. Kot pravi papež, je greh neke vrste ohromitev duha, katere nas lahko ozdravi le milost Božje ljubezni in nam omogoči, da ponovno vstanemo in zakorakamo po poti dobrote.

V luči včerajšnjega praznika je papež povedal, da sedež apostola Petra predstavlja pristojnosti rimskega škofa, ki je poklican k posebnemu služenju celotnemu Božjemu ljudstvu.

Po mučeništvu sv.Petra in Pavla je bila Cerkvi v Rimu priznana vodilna vloga med katoličani, vloga, o kateri že v drugem stoletju govorita sv.Ignacij Antiohijski in sv.Irenej Lyonski. Drugi vatikanski cerkveni zbor pa je, dodaja papež, poudaril edinstveno vlogo, ki jo ima Cerkev v Rimu pri združevanju različnosti obredov znotraj Cerkve, ter pristojnosti rimskega škofa.

Papež je svoj nagovor zaključil z molitvijo, v kateri je Marijo prosil, naj pomaga kristjanom na pepelnično sredo ‘začeti post v zdravem stanju duha’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh