Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Resnica ne pozna kompromisov

Objava: 30. 08. 2012 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Resnica ne pozna kompromisov

Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco pozdravil tudi skupino romarjev iz brazilskega Ria de Janeira, kjer prihodnje leto prirejajo svetovni dan mladih.

Kristjani po besedah papeža Benedikta XVI. pri zvestobi svoji veri veri ne smejo sklepati nikakršnih kompromisov. “Resnica je resnica, kompromisov ni”, je sveti oče dejal v nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco v Castel Gandolfu. S temi besedami je opozoril na mučeništvo Janeza Krstnika, kajti svetnik, ki je pripravljal pot za Jezusa, nikoli ni zamolčal resnice in je za Kristusa tudi umrl. Njegova notranja povezanost z Bogom je Janezu dajala moč, da se je uprl oblastnikom, je dejal Benedikt XVI.

Več tisoč vernikov, med njimi je bila tudi skupina romarjev iz brazilskega Ria de Janeira – nadškofija Rio je gostiteljica cerkvenega svetovnega dneva mladih 2013 – je papež v svoji letni rezidenci spodbudil, naj molitve ne jemljejo kot izgubljeni čas, ki jim krade trenutke za druge dejavnosti. Kdor redno moli, temu Bog daje moč za srečno in sproščeno življenje, za premagovanje težav, o katerih nato lahko pogumno pričuje.

Med včerajšnjo splošno avdienco je sveti oče pozdravil tudi skupino 2.600 ministrantov iz Francije ter jih pozval, naj ‘z navdušenjem oznanjujejo svoje veselje do vere’ in naj njihovo življenje ‘izžareva srečo zaradi Jezusove bližine’. Dekleta in fantje, ki so poromali v Rim, so se na dvorišču letne rezidence v Castel Gandolfu zbrali z namenom, da pozdravijo svetega očeta.

Ministranti naj bi se po besedah Benedikta XVI. zavedali, kako pomembno je njihovo služenje tako za Cerkev kot za njih same. Imajo namreč ‘neznanski privilegij’, da so blizu oltarja in Jezusa med evharistijo, njihovo zvesto služenje pa ponuja možnost, da z Bogom vzpostavijo oseben odnos in tako v njem nenehno rastejo.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh