Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež s klikom prižgal božične luči

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 12. 2014 / 08:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež s klikom prižgal božične luči

Frančišek je s pomočjo tabličnega računalnika prižgal lučke na največjem božičnem drevesu na svetu.

Papež Frančišek je z enim samim »klikom« prižgal lučke na enem največjih božičnih dreves na svetu, ki ga vsako leto postavijo v mestu Gubbio v italijanski pokrajini Umbriji. Kot je poročal Radio Vatikan, je minulo nedeljo zvečer s pomočjo tabličnega računalnika iz Vatikana poslal signal za prižig več kot 750 lučk, ki so v obliki božičnega drevesa razvrščene po pobočju hriba Monte Ingino. Po navedbah prirediteljev je drevo visoko 750, široko pa 450 metrov. Od leta 1991 ga redno vpisujejo v Guinessovo knjigo rekordov.



V video sporočilu ob slovesnosti prižiga je papež Frančišek povedal: »Božič brez luči sploh ni božič.« Ta luč pa je Kristus. Sveti oče je zaželel, naj bo luč v duši in srcu, naj bo odpuščanje, naj ne bo sovraštva, naj bo Jezusova luč. Katoličane po vsem svetu je povabil tudi k spovedi: »Če imate kaj temnega v duši, prosite Gospoda odpuščanje. Božič je leta priložnost, da očistimo dušo. Ne bojte se, duhovnik je usmiljen, vsem odpušča v imenu Boga, kajti Bog odpušča vse. Naj bo luč v vaših srcih, v vaših družinah, v vaših mestih.«

Leta 2011 je luči na božičnem drevesu v Gubbiu iz Vatikana s pomočjo sodobne tehnologije prižgal tedanji papež Benedikt XVI., med »prižigalci« je tudi italijanski predsednik Giorgio Napolitano.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh