Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se je vrnil iz Amerike

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 09. 2015 / 12:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se je vrnil iz Amerike

V Rimu je že obiskal baziliko Marije Snežne.

Papež Frančišek je zaključil devetdnevno potovanje na Kubo in v Združene države Amerike. Danes okoli desete ure je pristal na rimskem letališču Ciampino, po uradnem sprejemu pa se je odpravil v Vatikan.



Na letališču v Filadelfiji se je od papeža med drugim poslovil tudi ameriški podpredsednik Joe Biden, Frančišek pa se je v kratkem nagovoru zahvalil za prisrčen sprejem ameriških vernikov med njegovim obiskom.

»Ta dežela je blagoslovljena s številnimi darovi in možnostmi. Molim, da bi bili dobri in velikodušni upravniki človeških in naravnih virov, ki so vam zaupani«, je Frančišek dejal pred poletom v Rim. Tudi predsedniku Baracku Obami se je zahvalil za prisrčen sprejem v Združenih državah Amerike in zatrdil, da moli za ameriški narod.

Papeževo potovanje v ZDA je bil Frančiškov prvi obisk Amerike. »Zavedamo se, da zlo nikoli nima zadnje besede«, je dejal ob slovesu: »V usmiljenem Božjem načrtu bosta prevladala ljubezen in mir.«

Po vrnitvi v Vatikan se je papež odpravil še v baziliko Marije Snežne, kjer je pred podobo »Marije, rešiteljice rimskega ljudstva«, bizantinske ikone Marije z Detetom v pavlinski kapeli bazilike.

Frančišek baziliko Marije Snežne tradicionalno obišče pred in po vsakem apostolskim potovanjem. Danes ga je v baziliki pričakala množica ljudi, ki jo je sveti oče prisrčno pozdravil in ji pomahal.

Vir: Kathpress / Vatican Radio
Foto: VR / AP

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh