Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se je zahvalil za prijetno bivanje v Castelgandolfu

Objava: 30. 09. 2011 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se je zahvalil za prijetno bivanje v Castelgandolfu

Benedikt XVI. jutri popoldan s svojimi sodelavci zapušča letno papeško rezidenco in se vrača v Vatikan.

Papež Benedikt XVI. ta konec tedna zaključuje svoje bivanje v letni papeški rezidenci v Castelgandolfu in se jutri popoldan s svojimi sodelavci vrača v Vatikan.

Včeraj se je papež z avdienco zahvalil pripadnikom mestne uprave, varnostnih služb in redovnih skupnosti Castelgandolfa. V svojem nagovoru je izrazil iskreno hvaležnost vsem, ki so mu omogočili tako prijetno bivanje v letni rezidenci in jim zagotovil svoje molitve. Posebno zahvalo in pozdrav je namenil krajevnemu škofu, msgr. Marcellu Semeraru, župniku in župnijski skupnosti Castel Gandolfa skupaj z redovnimi in laičnimi skupnostmi, ki so prisotne na tem območju.

Že v sredo zvečer se je Benedikt XVI. sestal z zaposlenimi v apostolski palači in vrtovih v Castelgandolfu. V svojem nagovoru je poudaril, da se na tem kraju živi v nenehnem stiku z naravo in v duhovnem ozračju tišine in po besedah svetega očeta je v takšnem okolju lažje ponovno najti samega sebe in prisluhniti Božjemu glasu.

Papež je letošnje počitniško bivanje v Castelgandolfu, ki leži petindvajset kilometrov jugovzhodno od Rima, pričel 7. julija, v prvem dopustniškem mesecu pa je odpovedal tudi vse javne obveznosti, razen nedeljskih molitev angelovega češčenja. Avgusta je ponovno pričel s splošnimi avdiencami in ostalimi srečanji.

Bivanje svetega očeta v letni rezidenci je bilo prekinjeno s tremi potovanji: sredi avgusta se je udeležil svetovnega dneva mladih v Madridu, v začetku septembra je odpotoval v Ancono na zaključek Narodniga evharističnega kongresa, minuli teden pa je obiskal svojo domovino Nemčijo.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh