Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se po operaciji dobro počuti

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 07. 2021 / 08:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2021 / 14:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež se po operaciji dobro počuti
Čakanje pred rimsko kliniko Gemelli FOTO: Vatican Media

Papež se po operaciji dobro počuti

Napovedano operacijo debelega črevesa so sinoči opravili v rimski kliniki Gemelli.

Papež Frančišek je sinoči uspešno prestal napovedano operacijo na debelem črevesu, je po navedbah spletnega portala Vatican News sporočil tiskovni predstavnik Svetega sedeža, Matteo Bruni. »Sveti oče je bil včeraj popoldne sprejet v rimsko bolnišnico Agostino Gemelli, kjer so mu zdravniki sinoči opravili divertikularno stenozo debelega črevesa,« je v izjavi za javnost pojasnil Bruni. Dodal je, da je »sveti oče uspešno prestal poseg, ki ga je v splošni anesteziji opravil prof. Sergio Alfieri ob pomoči prof. Luigija Sofa, dr. Antonia Tortorellija in dr. Roberte Megnhi«.

»Za anestezijo so poskrbeli prof. Massimo Antonelli, prof. Liliana Sollazzi, dr. Roberto De Cicco in dr. Maurizio Soave. V operacijski dvorani sta bila navzoča še prof. Giovanni Battista Doglietto in prof. Roberto Bernabei.«

Papež Frančišek je iz Doma sv. Marte v bolnišnico Gemelli na severu Rima odšel včeraj v zgodnjih popoldanskih urah. V bolnišnici, kjer je enajst operacij prestal tudi sveti papež Janez Pavel II. (1978-2005), je vedno na voljo prosta soba za papeža. Včerajšnji obisk bolnišnice je bil prvi v pontifikatu papeža Frančiška. 

Papež naj bi v bolnišnici ostal teden dni

Po zadnjih podatkih iz Vatikana naj bi papež Frančišek v bolnišnici ostal teden dni, če seveda ne bo prišlo do kakršnih koli pooperativnih zapletov. Sveti oče se po besedah Mattea Brunija dobro počuti, je buden in diha brez pomoči. Zdravniki so med približno triurnim posegom opravili hemikolektomijo, delno odstranitev debelega črevesa, na levi strani.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh