Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se prebivalcem Lampeduse zahvaljuje za solidarnost z begunci

Objava: 28. 04. 2011 / 12:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se prebivalcem Lampeduse zahvaljuje za solidarnost z begunci

Povod za zahvalo je bila navzočnost skupine vernikov z otoka pri včerajšnji splošni avdienci.

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco izrekel pohvalo in se zahvalil prebivalcem sredozemskega otoka Lampedusa za njihovo solidarnost z begunci iz Severne Afrike. Povod za zahvalo je bila navzočnost skupine vernikov z otoka pri včerajšnji splošni avdienci. Delegacijo je vodil škof iz Agrigenta, nadškof Francesco Montenegro.

Benedikt XVI. se je otočanom zahvalil in pozval odgovorne, naj bodo pozorni tudi na socialno pravičnost in pravično razdelitev bremen. Lampedusa je svetel zgled tega, kaj ‘zavzetost pri solidarnosti z migranti pomeni našim bratom in sestram’, je dejal sveti oče. Številni izmed njih so na otoku našli prvo zatočišče po tem, ko so zapustili svojo domovino in se podali na pot preko morja. Papež je izrazil upanje, da bodo pristojne oblasti nadaljevale s prizadevanji za zaščito socialnih interesov vseh vpletenih. Besede Benedikta XVI. so navzoči verniki na Trgu sv. Petra v Vatikanu sprejeli z bučnim aplavzom.

Benedikt XVI., ki je na velikonočno nedeljo odpotoval na krajši oddih v Castelgandolfo, je posebej zaradi splošne avdience s helikopterjem pripotoval v Rim, nato pa se je vrnil v svojo letno rezidenco.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh