Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se spominja talcev piratov

Objava: 11. 07. 2011 / 10:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se spominja talcev piratov

Na včerajšnjo 'nedeljo morja' se je Benedikt XVI. srečal s svojci zajetih pomorščakov.

Po včerajšnji molitvi Angelovega češčenja je papež Benedikt XVI. spregovoril o tako imenovani 'nedelji morja' oziroma dnevu apostolata na morju. Spomnil je na kaplane in prostovoljce, ki si prizadevajo za pastoralno delovanje med mornarji, ribiči in njihovimi družinami, izrazil pa je tudi svojo skrb za mornarje, ki so jih ugrabili pirati. Njim in njihovim družinam je zagotovil svojo molitev in jim zaželel, da bi bili močni v veri in ne izgubili upanja, da se bodo ponovno srečali s svojimi dragimi.

Ob dnevu apostolata na morju pa se je papež Benedikt XVI. včeraj v Castelgandolfu tudi zasebno srečal z nekaterimi svojci mornarjev, ki so jih ugrabili pirati. Trenutno pirati kot talce zadržujejo več kot osemsto ljudi z vsega sveta. Leta 2010 so zabeležili štiristo petinštirideset napadov in triinpetdeset zaseženih ladij. V letošnjem letu so dosedaj znani podatki o že dvestoštirinajstih napadih in šestindvajsetih ugrabljenih ladjah. Večina napadov se zgodi ob obalah Somalije. Ker gre za svetovni izziv, ki zahteva globalni odgovor, je tudi Papeški svet za pastoralo migrantov in potujočih v preteklosti že pozval k rešitvi problema.

Včerajšnje srečanje s svojci žrtev piratstva želi prizadetim pokazati bližino Cerkve. Kljub temu, da se je poletni počitek svetega očeta v Castelgandolfu začel komaj pred nekaj dnevi, je pokazal veliko srce in sprejel ter poslušal družine, ki jih je prizadelo to globoko trpljenje. To njegovo dejanje je pripomoglo k temu, da se ne počutijo povsem same ter da se zavedajo, da nekdo misli nanje. Papeževa razpoložljivost je močno znamenje obsojanja tovrstnih dogodkov na morju in poziv k osveščanju o problemu, ki v javnosti še vedno ni dovolj dobro poznan.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh