Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež si je ogledal novi film o Božji Materi

Za vas piše:
Radio Vatikan/M.Š.
Objava: 18. 05. 2012 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež si je ogledal novi film o Božji Materi

Film z naslovom 'Marija iz Nazareta' je v sodelovanju z bavarskimi in španskimi producenti ter italijansko radio televizijo v Tuniziji posnela produkcijska hiša Lux Vide.

Papež Benedikt XVI. si je na večer pred praznikom Gospodovega vnebohoda skupaj z ustvarjalci premierno ogledal prvi del televizijskega filma 'Marija iz Nazareta', ki ga je v sodelovanju z bavarskimi in španskimi producenti ter italijansko radio televizijo v Tuniziji posnela produkcijska hiša Lux Vide.

Kot poroča Radio Vatikan, je sveti oče ob zaključku projekcije dejal: »Ni lahko obravnavati podobo matere, saj vsebuje tolikšno bogastvo življenja, ki ga je težko opisati. Še težje pa je to v primeru, ko gre za Marijo iz Nazareta, za ženo, ki je Mati Jezusa, Božjega Sina, ki je postal človek.«

Papež je v svojem nagovoru poudaril, da ustvarjalci gradijo pripoved filma na treh ženskih likih, katerih življenja se sicer prepletajo, a so njihove življenjske izbire povsem drugačne. Herodiada ostaja zaprta vase, v svoj svet in ne uspe dvigniti pogleda, da bi prepoznala Božja znamenja, zato se ne uspe dvigniti iz zla. Življenje Marije Magdalene je bolj zapleteno. Če se najprej zaplete v lahkotno življenje, ji srečanje z Jezusom odpre srce in njeno bivanje se v celoti spremeni. V središču filmske pripovedi pa je gotovo Marija iz Nazareta, s svojim bogastvom življenja, ki je bilo en sam 'Tukaj sem' Bogu.

Benedikt XVI. je svoj nagovor zaključil z besedami: »Marija iz Nazareta je žena polnega in popolnega 'Tukaj sem' Božji volji in v tem 'da', ki ga je ponovila tudi v bolečini med izgubo Sina, najde polno in globoko blaženost. Hvala vsem za lep večer!«

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh