Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel brezdomce v Sikstinski kapeli

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 03. 2015 / 10:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel brezdomce v Sikstinski kapeli

»To je vaš dom!«

Papež Frančišek je presenetil 150 brezdomcev, ki so si včeraj ogledali Vatikanske muzeje, in je obiskovalce sprejel v Sikstinski kapeli. Srečanje je bilo izredno ganljivo in čustveno.



Papež je prestopil prag kapele v začudenje svojih gostov, rekoč, da gre zgolj za »drobno naklonjenost – kajti to je dom vseh nas; to je vaš dom in vrata so vedno odprta za vsakogar«.

Frančišek se je zahvalil nadškofu Konradu Krajewskemu, vodji papeške ustanove za apostolske nabirke, da je pripravil njihov obisk v muzejih, gostom pa je dejal: »Potrebujem molitve ljudi, kakršni ste vi.« Od brezdomcev se je poslovil z blagoslovom: »Naj vas Bog ohrani in vam pomaga na poti življenja – da bi občutili Njegovo nežno, očetovsko ljubezen.«

Carla, ena izmed brezdomk, je opisala svojo izkušnjo. Pred tremi leti je v stanovanju prišlo do eksplozije plina in v nesreči so življenje izgubili vsi člani njene družine. Od nesreče dalje več ali manj živi na ulici. Kot je pojasnila, so jo medse vzele sestre frančiškanke v samostanu v bližini Rima in z njihovo pomočjo je uspela malce premagati svojo bolečino in trpljenje.

Gostje brezdomci so bili po ogledu Vatikanskih muzejev deležni še večerje v muzejski restavraciji.

Vir: Radio Vatican
Foto: RV / Reuters

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh