Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel Julijo Timošenko in monaškega kneza Alberta

Objava: 19. 10. 2009 / 08:28
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel Julijo Timošenko in monaškega kneza Alberta

Knez Albert je v rimski palači Ruspoli odprl razstavo o svoji materi Graciji Patriciji

Papež Benedikt XVI. je minuli petek v zasebni avdienci sprejel ukrajinsko predsednico vlade Julijo Timošenko, kasneje pa še monaškega kneza Alberta.

Sveti oče in ukrajinska predsednica vlade sta govorila o prizadevanju za mir in o mednarodnem sodelovanju v Evropi. Sledila je izmenjava mnenj o vplivu katoliške Cerkve obeh obredov, latinskega in vzhodnega, na ukrajinsko družbo, še posebej na področju vzgoje in zavedanja vrednot. Na koncu sta Benedikt XVI. in Timošenkova spregovorila še o odnosu med Cerkvijo in državo v Ukrajini.

Julija meseca je rimsko-katoliški škof iz Lvova, Mieczyslaw Mokrzycki, predsednici vlade predal papeževo vabilo v Vatikan. To je bil prvi obisk Timošenkove pri papežu. Junija je svetega očeta obiskal ukrajinski predsednik Viktor Juščenko.

Monaški knez Albert je minuli četrtek v rimski palači Ruspoli odprl razstavo o svoji pokojni materi, kneginji Graciji Patriciji. Nekdanja hollywoodska filmska igralka Grace Kelly bi letošnjega 12. novembra dopolnila 80 let.

Na petkovi avdienci sta sveti oče in knez Albert govorila o mednarodnih vprašanjih o razvoju in varstvu okolja, pa tudi o zaščiti človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Razpravljala pa sta tudi o pomenu trdne kulturne in moralne izobrazbe za mlajše generacije.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh