Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel predsednika Evropske komisije Barrosa

Objava: 17. 06. 2013 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel predsednika Evropske komisije Barrosa

V Vatikanu so srečanje po zaključku označili kot 'koristno izmenjavo mnenj'.

Papež Frančišek je minulo soboto v avdienco sprejel predsednika Evropske komisije, Joseja Manuela Barroso, so po srečanju sporočili iz Vatikana. Sogovornika sta razpravljala o evropskih procesih združevanja in trenutni gospodarski krizi ter o pomenu krščanskih vrednot za evropsko celino.

Na 'prisrčnem srečanju' je bil izpostavljen 'pozitiven vpliv', ki ga katoliška Cerkev lahko nudi na področju prizadevanj za materialno in duhovno blaginjo v Evropi. Sogovornika sta največ besed namenila evropski krizi, ki je posebej prizadela brezposelne mlade in negativno vpliva na družinsko življenje. Papež Frančišek in Barroso sta spregovorila tudi o mednarodnem položaju in pospeševanju človekovih pravic, predvsem na področju verske svobode, ter varovanju krščanskih manjšin po svetu. V Vatikanu so srečanje po zaključku označili kot 'koristno izmenjavo mnenj'.

Po avdienci pri svetem očetu se je predsednik Evropske komisije sestal še z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertonejem in tajnikom za odnose z državami nadškofom Dominiquom Mambertijem.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh