Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel predsednika nemškega Bundestaga

Objava: 31. 05. 2011 / 09:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel predsednika nemškega Bundestaga

Poziv Norberta Lammerta za ‘Viri Probati’ je januarja poskrbel za hudo kri pri Nemški škofovski konferenci.

Papež Benedikt XVI. je včeraj v zasebno avdienco v Vatikanu sprejel predsednika nemškega Bundestaga, Norberta Lammerta, so sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža. Lammerta je med avdienco spremljala podpredsednica Katrin Göring-Eckardt iz vrst Zelenih, ki je med drugim tudi predsednica cerkvenega sveta nemške evangeličanske Cerkve. Tema pogovorov je bila obisk svetega očeta v Nemčiji septembra letos.

Priznani nemški politiki iz vrst krščanskih demokratov s predsednikom Bundestaga Lammertom na čelu so januarja letos izrazili zahtevo po možnosti posvečevanja ‘poročenih, izkušenih mož’ (Viri probati) v duhovniški stan. V izjavi ob svoji zahtevi so izpostavili ‘stisko številnih cerkvenih skupnosti brez duhovnega vodstva’, kjer ob nedeljah ni nikogar, ki bi lahko daroval sveto mašo. Nemški škofje bi se zato po njihovem mnenju v vesoljni Cerkvi morali zavzeti za posvečevanje poročenih mož. Po potrebi, menijo politiki, bi lahko to pravilo veljalo izjemoma le za Nemčijo.

Poziv politikov je pri Nemški škofovski konferenci poskrbel za hudo kri. Škofje o zahtevi zaenkrat še niso bili pripravljeni spregovoriti, saj po njihovem mnenju ‘ta tema ni primerna za razpravo ob pripravah na obisk svetega očeta v republiki Nemčiji’. Omenjena tematika ima po mnenju nemških škofov ‘svetovne razsežnosti’ in zahteva ‘temu primerno oblikovanje mnenj in sprejemanje odločitev na ravni vesoljne Cerkve’.

Med polurno avdienco je bila osrednja tema pogovorov ekumenski vidik papeževega obiska v Nemčiji. Benedikt XVI. je jasno izrazil svoje stališče, da bo ekumenizem temeljnega pomena med njegovim potovanjem v domovino.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh