Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel soprogo venezuelskega »političnega zapornika št.1«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 10. 2015 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel soprogo venezuelskega »političnega zapornika št.1«

Mitzy Capriles si prizadeva za osvoboditev moža Antonia Ledezme.

Papež Frančišek se je med sredino splošno avdienco v Vatikanu sestal s soprogo zaprtega venezuelskega opozicijskega politika Antonia Ledezme, Mitzy Capriles. Do vlade kritični venezuelski mediji so po avdienci objavili fotografijo srečanja. Frančišek naj bi Caprilesovi zagotovil svoja prizadevanja za izboljšanje političnega položaja v tej latinskoameriški državi. Ledezma, župan Caracasa, je od letošnjega februarja v zaporu in velja za venezuelskega »političnega zapornika št. 1«. Obtožnica ga bremeni načrtovanja državnega udara.



Pred nekaj dnevi je papež Frančišek sprejel predstavnike Venezuelske škofovske konference, na srečanju pa so spregovorili tudi o napetem političnem položaju v državi.

Med množičnimi protesti proti državni cenzuri, slabi oskrbi, policijskem nasilju in kriminalu je lani v Venezueli življenje izgubilo več kot 50 ljudi. Vlada je odgovornost za izbruh nasilja pripisala opoziciji in zaprla številne opozicijske politike. Organizacije za zaščito človekovih pravic in katoliška Cerkev vladi očitajo, da je sama streljala na protestnike.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh