Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež svari pred humanitarno katastrofo v deželah v razvoju

Objava: 03. 06. 2009 / 08:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež svari pred humanitarno katastrofo v deželah v razvoju

Sprejem novih veleposlanikov pri Svetem sedežu

Po mnenju papeža Benedikta XVI. grozi državam v razvoju zaradi gospodarske in finančne krize humanitarna katastrofa. Razlike med revnimi in bogatimi postajajo vse bolj kričeče, je minuli petek na sprejemu novih veleposlanikov pri Svetem sedežu v Vatikanu povedal sveti oče. Pozval je k večji globalni solidarnosti, bratstvu in širokosrčnosti. Najbolj ranljive kriza najbolj prizadene. Prva skrb pa mora veljati otrokom.

Nove veleposlanike, ki prihajajo iz štirih afriških in dveh azijskih držav, je papež tudi posvaril pred nasilnimi konflikti, do katerih prihaja zaradi naraščajoče neenakosti. Da bi lahko zagotovili mir, je potrebna globalna solidarnost med bogatimi in revnimi državami, pa tudi znotraj posameznih držav. Mir lahko zgradimo le, če pogumno iščemo način, kako zgladiti razlike in se osredotočimo na dobrobit celotnega sveta.

Položaj v revnih državah se po papeževem mnenju izostruje, saj je povpraševanje po surovinah vedno manjše, tuji vlagatelji pa znižujejo vrednosti naložb in razvojne pomoči. Hkrati tudi delavci, ki denar služijo v tujini, v domačo državo pošiljajo znatno nižja sredstva.

Sveti oče spodbuja industrijske države, naj sledijo vzoru tistih držav, ki so svoje naložbe pretvorili v razvojno pomoč. Obenem nas vse poziva, naj v gospodarstvu, pa tudi v vsakdanjem življenju znova poiščemo smisel za zmernost in preprostost.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh