Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež svari pred samooklicanimi varuhi resnice

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 06. 2021 / 10:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2021 / 16:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež svari pred samooklicanimi varuhi resnice

Papež svari pred samooklicanimi varuhi resnice

Frančišek kritičen do pridigarjev, ki se imajo za »varuhe resnice« in se hočejo vrniti v preteklost.

Papeža je danes obiskal Spiderman FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je vernike opozoril pred samooklicanimi krščanskimi »varuhi resnice«, poroča avstrijski Kathpress. Tudi danes namreč ne manjka pridigarjev, »ki predvsem s pomočjo novih komunikacijskih sredstev lahko vznemirijo skupnosti. Ne pojavljajo se samo zato, da bi oznanjali evangelij o Bogu, ki ljubi človeka v Jezusu, križanem in vstalem, ampak da bi kot pravi varuhi resnice, kot imenujejo sami sebe, vztrajno poudarjali, kakšen je najboljši način biti kristjan,« papeževe besede v nagovoru med današnjo splošno avdienco povzemajo pri Radiu Vatikan.

Ti pridigarji odločno zatrjujejo, »da je pravo krščanstvo tisto, na katerega so oni navezani, pogosto poistoveteno z določenimi oblikami iz preteklosti, in da je rešitev za današnje krize, da ne bi izgubili pristnosti vere, vrnitev v preteklost,« tako sveti oče.


FOTO: Vatican Media

Nova vrsta katehez o Pavlovem pismu Galačanom

Resnična pot kristjana pa je tista, ki jo je v Pismu Galačanom nakazal apostol Pavel: osvobajajoča in vedno nova pot Jezusa, križanega in vstalega, pot oznanjevanja, ki se uresničuje s ponižnostjo in z bratstvom, pot krotkega in poslušnega zaupanja.

Med današnjo splošno avdienco na Dvorišču sv. Damaza ob Apostolski palači v Vatikanu je papež Frančišek začel novo vrsto katehez, v kateri bo obravnaval teme iz Pisma apostola Pavla Galačanom.

Spidermanova maska za papeža

Med današnjo splošno avdienco v Vatikanu je precej pozornosti zbudil nenavaden obiskovalec: na območju, predvidenem za posebne goste, je bilo opaziti stripovskega junaka Spidermana. Avdience se je namreč udeležil Italijan, ki v Spidermanovem kostumu obiskuje otroke v bolnišnicah, prav takšen pa je danes prišel tudi v Vatikan, v veselje vseh mladih romarjev, ki so se zbrali na Dvorišču sv. Damaza.

Ob koncu avdience je papež Spidermana pozdravil in v dar prejel masko stripovskega junaka. 27-letni Italijan, ki razveseljuje male bolnike, je za svoje človekoljubno delo lansko leto prejel priznanje italijanskega predsednika Sergia Mattarelle.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh