Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež svetuje, kako naj rastemo v Jezusovi ljubezni

Objava: 12. 06. 2009 / 09:14
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež svetuje, kako naj rastemo v Jezusovi ljubezni

Sveti oče na praznik Svetega Rešnjega telesa in krvi vodil procesijo z Najsvetejšim

Kot je dejal papež Benedikt XVI., je letošnji praznik Svetega Rešnjega telesa in krvi priložnost za vse kristjane, da v evharistiji rastemo v Jezusovi ljubezni. Že na predvečer praznika je s temi besedami nagovoril bolne, mlade in novoporočence v svojem tradicionalnem pozdravu pred zaključkom splošne avdience na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Pojasnil je, kako nam Telovo ponuja priložnost, da poglobimo svojo vero in ljubezen do evharistije.

Mladim in prvoobhajancem je izrazil upanje, ‘da bi jim zakrament Kristusovega telesa in krvi zagotavljal vsakodnevno duhovno hrano in jih vodil naprej po poti k svetosti’. Bolnim je Sveto Rešnje telo predstavil kot ‘podporo in tolažbo v preizkušnjah in trpljenju’. Mladoporočencem pa je položil na srce, naj jim bo ‘sveto obhajilo globok motiv za njihovo medsebojno ljubezen, ki si jo zakonca izražata v vsakodnevnh dejanjih’.

Na sam praznik je papež Benedikt XVI. pred baziliko svetega Janeza v Lateranu začel slovesno sveto mašo, po maši pa je vodil slovesno procesijo z Najsvetejšim, in sicer od bazilike sv. Janeza do bazilike svete Marije Snežne, kjer je slovesno procesijo zaključil z nagovorom in slovesnim blagoslovom z Najsvetejšim.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh