Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Trumpu medaljo s simbolom miru in mirovno poslanico

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 05. 2017 / 10:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Trumpu medaljo s simbolom miru in mirovno poslanico

Frančišek je v Vatikanu sprejel ameriško delegacijo.

Papež Frančišek je danes dopoldne v avdienco sprejel ameriškega predsednika Donalda Trumpa z delegacijo. Voditelja sta se najprej okoli 30 minut v navzočnosti tolmača pogovarjala v papeževi zasebni knjižnici, nato pa je Trump svetemu očetu predstavil svojo družino, soprogo Melanio, hčerko Ivanko in zeta Jareda Kushnerja, ter druge člane delegacije. Po srečanju s papežem se je ameriški predsednik sestal še z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Parolinom in zunanjim ministrom nadškofom Paulom Gallagherjem.

Frančišek je Trumpu v dar med drugim izročil papeški medaljon, ki prikazuje prekrižani oljčni vejici (darilo je pospremil z besedami: »Shranite to, da boste postali orodje miru!«), in izvod svoje poslanice ob svetovnemu dnevu miru, v kateri spodbuja uporabo nenasilja in razoroževanje. Sveti oče je bil ob koncu avdience vidno bolj sproščen kot ob sprejemu gostov, ko je med enim prvih fototerminov resno gledal v tla. O vsebini pogovorov zaenkrat iz Vatikana še ne poročajo. Po uradnem delu srečanja se je papež nekaj trenutkov zadržal tudi v pogovoru s prvo damo Melanio in ji blagoslovil rožni venec, beseda pa je nanesla celo na predsednikove prehranjevalne navade in slovensko potico.



Po uradnem delu obiska so Trumpu razkazali baziliko sv. Petra in Sikstinsko kapelo, iz Vatikana pa se je prvi mož ZDA odpravil na sedež italijanskega predsednika Sergia Mattarelle na Kvirinalu. Zatem naj bi se v Villi Taverna srečal še s predsednikom vlade Paolom Gentilonijem in skupaj z njim pregledal dnevni red petkovega srečanja vrha G7 na Siciliji. Pred odhodom v Bruselj naj bi Melania Trump obiskala pediatrično bolnišnico Bambino Gesu, ki je v lasti Svetega sedeža, Ivanko Trump pa so pričakali v Skupnosti sv. Egidija, kjer se je srečala z žrtvami trgovine z ljudmi in prisilne prostitucije.



Obisk ameriškega predsednika spremljajo strogi varnostni ukrepi. Dovozne ulice okoli Vatikana so bile vse dopoldne zaprte, nad Rimom pa je bilo že od jutra slišati hrup helikopterjev. V sodelovanju s CIA je v pripravljenosti več kot 1.000 varnostnih agentov.Predsedniški konvoj je v Vatikan prispel ob 8. uri in 20 minut. Predsednika Trumpa in prvo damo je v navzočnosti švicarskih gardistov sprejel prefekt papeške hiše, nadškof Georg Gänswein.

Vir: Kathpress / RO / VR / EWTN
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh