Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: umetnost ustvarja bratstvo in prijateljstvo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 12. 2021 / 12:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2021 / 13:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: umetnost ustvarja bratstvo in prijateljstvo
Papež pozdravlja umetnike, ki bodo sodelovali na letošnjem božičnem koncertu v Vatikanu. FOTO: Vatican Media

Papež: umetnost ustvarja bratstvo in prijateljstvo

Papež Frančišek je pred današnjo splošno avdienco pozdravil umetnike, ki bodo sodelovali na letošnjem božičnem koncertu v Vatikanu.

Zaželel jim je, naj bodo vedno glasniki nežnosti, veselja in upanja ter spomnil, da v umetnosti ni prijateljev in sovražnikov, ampak smo vsi bratje, poroča Radio Vatikan.

Papež je izpostavil, kako nas božič vabi, naj pogled upremo v Božjo nežnost: nežnosti nam po njegovih besedah v svetu močno primanjkuje. Nežnost se rodi iz ljubezni in je kakor jezik ljubezni; Bog pa z nami govori tudi po sočutju in bližini.

Nežnost se rodi iz ljubezni in je kakor jezik ljubezni.

Ljubezen, ki jo začutimo ob pogledu na jaslice, v nas vzbuja veselje, saj je porajanje življenja vedno razlog za veselje, ki pomaga premagati trpljenje. Ljubezen, sočutje in bližino pa širijo tudi umetniki, ki bodo tokrat na božičnem koncertu svoje sposobnosti podarili za podporo vzgojnih projektov, namenjenih predvsem otrokom in mladim v Haitiju in Libanonu, državah, kjer trenutno vladajo zelo negotove razmere.

Tako kot nekoč v betlehemski votlini se bo s pomočjo umetnikov, ki svoje darove namenjajo pomoči potrebnim, prižgalo tudi upanje otrokom in mladim v omenjenih državah. Koronaepidemija je še povečala izobraževalno vrzel za milijone otrok in mladostnikov, ki so izključeni iz kakršne koli izobraževalne dejavnosti, žal pa obstajajo tudi druge »epidemije«, ki preprečujejo, da bi se širili kultura dialoga in kultura vključevanja.

Poleg koronaepidemije žal obstajajo tudi druge »epidemije«, ki preprečujejo, da bi se širili kultura dialoga in kultura vključevanja.

Po papeževih besedah danes žal prevladuje kultura odmetavanja, luč božiča pa naj nam vsem skupaj pomaga, da bomo znova odkrili pomen bratstva, ter nas spodbudi k solidarnosti do pomoči potrebnih.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh