Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v dar prejel relikvije salvadorskega mučenca škofa Romera

Objava: 24. 05. 2013 / 08:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež v dar prejel relikvije salvadorskega mučenca škofa Romera

Frančišek velja za častilca mučeniškega škofa, za katerega ponovno teče postopek za beatifikacijo; včeraj dopoldne je v avdienco sprejel salvadorskega predsednika Funesa.

Papež Frančišek je včeraj dopoldne v avdienco sprejel salvadorskega predsednika Carlosa Mauricia Funesa Cartageno. Funes se je zatem sestal tudi z vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisijem Bertonejem, in tajnikom za odnose z državami, nadškofom Dominiquom Mambertijem.

S tiskovnega urada Svetega sedeža so sporočili, da so sogovorniki izrazili zadovoljstvo zaradi dobrih odnosov med obema državama. Sveti oče in predsednik Funes sta počastila spomin na Božjega služabnika Oscarja Romera, nekdanjega nadškofa San Salvadorja, in izpostavila pomen njegovega pričevanja za celoten narod. Predsednik Funes je Frančišku v dar izročil košček oblačila, ki ga je nadškof Romero nosil v času svojega umora.

Nadškof Romero je bil umorjen leta 1980. Kot je dejal predsednik Funes, Romera še danes globoko spoštujejo in častijo v vsem Salvadorju. Postopek za njegovo beatifikacijo se je pričel leta 1990, vendar je v zadnjih letih precej zastal. Po navedbah odgovornih iz Vatikana so temu botrovali poskusi 'politične instrumentalizacije' Romera. Po izvolitvi papeža Frančiška je postopek minuli teden ponovno stekel. Frančišek namreč velja za častilca mučeniškega škofa.

Sogovorniki so v pogovoru izpostavili še prispevek Cerkve k spravi in utrjevanju miru, ter na področjih dobrodelnosti, vzgoje, izkoreninjanja revščine in organiziranega kriminala. Spregovorila so tudi nekaterih etičnih vprašanjih, kot so na primer obramba človeškega življenja, zakonske zveze in družine.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh