Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v Kazahstanu: »Glasniki miru in edinosti«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 08. 2022 / 13:49
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2022 / 15:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v Kazahstanu: »Glasniki miru in edinosti«
Geslo apostolskega potovanja »Glasniki miru in edinosti« je na zgornjem delu logotipa zapisano v kazahstanskem, na spodnjem pa v ruskem jeziku. FOTO: Vatican Media

Papež v Kazahstanu: »Glasniki miru in edinosti«

V Vatikanu so danes objavili geslo in logotip apostolskega obiska papeža Frančiška v Kazahstanu od 13. do 15. septembra letos: sveti oče bo v to srednjeazijsko deželo potoval pod geslom »Glasniki miru in edinosti«.

Papež se bo v kazahstanski prestolnici Nursultan udeležil VII. kongresa svetovnih in tradicionalnih religij, ob tej priložnosti pa se bo srečal z različnimi verskimi voditelji. Po navedbah spletnega portala Vatican News osrednji motiv logotipa, golob z oljčno vejico, simbolizira mir, ki bo skupaj z edinostjo osrednja tema srečanja v Nursultanu.

Simbolika logotipa

Logotip prikazuje goloba z oljčno vejico. Njegova krila predstavljata dve sklenjeni roki, ki simbolizirata krila glasnikov miru in edinosti. Srce, upodobljeno na krilih, predstavlja ljubezen - sad medsebojnega razumevanja, sodelovanja in dialoga, medtem ko je stilizirana oljčna vejica upodobljena z likom, značilnim za kazahstanske okrasne vzorce.

Svetlo modra in rumena sta barvi kazahstanske, rumena in bela pa barvi vatikanske zastave, medtem ko zelena barva oljčne vejice simbolizira upanje.

V ozadju je s svetlo modrimi črtami upodobljen »šanyrak«, zgornji del »jurte«, ki je tradicionalno bivališče kazahstanskega ljudstva, in znotraj tega je križ v rumeni barvi. Svetlo modra in rumena sta barvi kazahstanske, rumena in bela pa barvi vatikanske zastave. Zelena barva oljčne vejice simbolizira upanje.

Geslo apostolskega potovanja »Glasniki miru in edinosti« je na zgornjem delu logotipa zapisano v kazahstanskem, na spodnjem pa v ruskem jeziku.

Nalaganje
Nazaj na vrh