Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v Kazahstanu voditelje pozval, naj se postavijo proti vojni

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 15. 09. 2022 / 16:22
Oznake: Nemiri, Papež, Svet, Vojna
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2022 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v Kazahstanu voditelje pozval, naj se postavijo proti vojni
Papež je med drugim poudaril, da je treba v boju za mir ženskam zaupati bolj pomembne položaje in več odgovornosti. FOTO: Zajem zaslona/Vatican media

Papež v Kazahstanu voditelje pozval, naj se postavijo proti vojni

Papež Frančišek je ob koncu dvodnevnega medverskega vrha v Kazahstanu danes skupaj z mednarodnimi verskimi voditelji pozval svetovne politike in voditelje, naj se odločneje postavijo proti vojni.

Po poročanju tujih medijev so zbrani poudarili, da bi morali pri tem bolj vključevati cerkve, humanitarne organizacije in tudi ženske.

Prosimo vas v imenu Boga in za dobro človeštva: delajte za mir, ne za orožje. Le tako, da boste služili miru, se boste zapisali v zgodovino! (Papež Frančišek)

Ekstremizem, radikalizem in terorizem potrebno odločno zavrniti

V sklepni izjavi zborovanja, pod katero se je v kazahstanski prestolnici Nursultan podpisalo okoli 100 delegacij iz 50 držav, so zapisali, da je treba okrepiti dialog med narodi, da bi skupaj in mirno rešili svetovne probleme. V izjavi so delegati še dodali, da so prepričani, da ekstremizem, radikalizem, terorizem ter vse druge oblike nasilja in vojne, ne glede na njihove cilje, »nimajo nič skupnega s pravo vero in jih je treba odločno zavrniti«.

FOTO: Zajem zaslona/Vatican media

Papež: Ženske morajo biti spoštovane, priznane in vključene

Papež je prav tako poudaril, da je treba v boju za mir ženskam zaupati bolj pomembne položaje in več odgovornosti.

Koliko katastrofalnim odločitvam bi se lahko izognili, če bi bila ženska neposredno vključena v odločanje! (Papež Frančišek)

Zavezujemo se, da bomo poskrbeli, da bodo ženske vedno bolj spoštovane, priznane in vključene,« je še dejal. Po koncu vrha je papež skupaj z delegacijo odletel nazaj v Rim.

Nalaganje
Nazaj na vrh