Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v velikonočnem voščilu patriarhu Kirilu: bodimo tvorci miru

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 25. 04. 2022 / 12:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2022 / 12:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v velikonočnem voščilu patriarhu Kirilu: bodimo tvorci miru
Cerkvena voditelja med srečanjem na Kubi. FOTO: Vatican Media

Papež v velikonočnem voščilu patriarhu Kirilu: bodimo tvorci miru

Papež Frančišek je moskovskemu patriarhu Kirilu I. napisal pismo ob pravkar minuli pravoslavni veliki noči.

Donacija za Ukrajino TUKAJ.

»Naj Sveti duh preobrazi naša srca in nas spremeni v resnične tvorce miru, še posebej v Ukrajini, ki jo je povsem razdejala vojna,« je po navedbah spletnega portala Vatican News zapisal sveti oče. V tem času resnično občutimo »celotno težo trpljenja naše človeške družine, ki jo zatirajo nasilje, vojne in toliko drugih krivic«.

Papež v voščilu moskovskemu patriarhu izraža upanje, da se bo Jezusovo vstajenje uresničilo tudi za ukrajinski narod, ki hrepeni po jutranji zarji, s katero bodo pregnali temine vojne.

Papež obenem poudarja pomen velikonočnih praznikov: v voščilu moskovskemu patriarhu izraža upanje, da se bo Jezusovo vstajenje »uresničilo tudi za ukrajinski narod, ki hrepeni po jutranji zarji, s katero bodo pregnali temine vojne«. Vzhodne Cerkve po julijanskem koledarju veliko noč obhajajo pozneje kot Cerkve na zahodu, tokrat je bil datum poznejši za teden dni.

Iz Vatikana so pred dnevi sporočili, da je bilo vnovično srečanje med Frančiškom in ruskim pravoslavnim patriarhom, načrtovano za letošnji junij v Jeruzalemu, zaenkrat odpovedano. Papež je v pogovoru argentinski časnik La Nacion to dejstvo obžaloval, obenem pa pojasnil, da bi takšno srečanje v trenutnih okoliščinah »lahko povzročilo preveč zmede«. Njegov odnos s Kirilom je še vedno »zelo dober«. Cerkvena voditelja sta, kot je znano javnosti, svoje poglede nazadnje izmenjala v telefonskem pogovoru marca letos.

Nalaganje
Nazaj na vrh