Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Vere naj ne oznanjajo le izvedenci

Objava: 21. 09. 2012 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Vere naj ne oznanjajo le izvedenci

“Odgovornost laikov za novo evangelizacijo je dediščina koncila.”

Oznanjevanje krščanskega sporočila po besedah papeža Benedikta XVI. ni le naloga ‘za peščico izvedencev’. Vsak katoličan mora čutiti odgovornost za širjenje in pričevanje evangelija, je včeraj v Vatikanu dejal sveti oče. Tovrstna ‘nova evangelizacija’ mora potekati v občestvu in z občestvom, je Benedikt XVI. položil na srce okoli stodvajsetim novim škofom, ki so bili posvečeni v zadnjem letu dni. Odgovornost laikov za novo evangelizacijo je po papeževih besedah dediščina drugega vatikanskega cerkvenega zbora.

Benedikt XVI. je obenem škofe pozval, poroča Radio Vatikan, naj si prizadevajo, da bo vsakemu posamezniku na sistematičen in celosten način predstavljena temeljna vsebina vere, odgovorijo pa naj tudi na vprašanja, ki jih zastavlja današnji tehnološki in globalizirani svet. Pri tem je ‘temeljnega pomena’ Katekizem katoliške Cerkve, ki je varno vodilo za poučevanje vere in za občestvo v eni veroizpovedi.

Papež je novo posvečene škofe še spodbudil k tesnemu sodelovanju z vsemi skupinami in ustanovami v njihovih škofijah ter k očetovski naklonjenosti in bližini do duhovnikov, ki so ‘prvi in dragoceni sodelavci’ pri oznanjevanju vere. Prav tako jih je pozval k skrbi za revne in trpeče, izpostavil je pomen njihove bližine do družin, staršev, otrok in mladih ter jih opozoril na posebno skrb za semeniščnike.

Po navedbah Radia Vatikan je sveti oče včeraj v avdienco sprejel okoli stodvajset v zadnjem letu posvečenih škofov, ki se te dni v Rimu udeležujejo srečanja pod okriljem Kongregacije za škofe. Srečanje s predstavniki rimske kurije naj bi nove škofe pripravilo na njihove naloge v prihodnosti.

Foto: www.news.va

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh