Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: voščilo ob 90-letnici tednika »Famiglia Cristiana«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 12. 2021 / 21:03
Oznake: Cerkev, Dogodek, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 21:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: voščilo ob 90-letnici tednika »Famiglia Cristiana«
Revija Krščanska družina je prvič izšla 25. decembra 1931 na dvanajstih črno-belih straneh v 12.000 izvodih. FOTO: Vatican Media

Papež: voščilo ob 90-letnici tednika »Famiglia Cristiana«

Papež Frančišek je italijanskemu katoliškemu tedniku »Famiglia Cristiana« čestital ob 90-letnici izhajanja.

Revija Krščanska družina je prvič izšla 25. decembra 1931 na dvanajstih črno-belih straneh v 12.000 izvodih. Famiglia Cristiana je po papeževih besedah spremljala že veliko generacij, ves čas pa si prizadeva, da bi dala besedo najšibkejšim in odrinjenim na rob, je po navedbah spletnega portala Vatican News v voščilu zapisal sveti oče. Papež je ustvarjalce revije povabil, naj še naprej »prijazno služijo resnici z dobrim časnikarstvom, ki ne daje prostora medijskim čenčam«.

Famiglia Cristiana je spremljala že veliko generacij, ves čas pa si prizadeva, da bi dala besedo najšibkejšim in odrinjenim na rob.

Papež je direktorju, časnikarjem in bralcem revije voščil vse najboljše ob rojstnem dnevu, ob tem pa spomnil na besede ustanovitelja, blaženega duhovnika Giacoma Alberioneja, ki je o omenjenem tedniku zapisal, da »prosi za dovoljenje za vstop ter si želi dobrohoten pogled prijaznosti, kakor do prijatelja.«

Revija je v petdesetih letih dobila profesionalno uredniško ekipo. Leta 1980 je imela skoraj šest milijonov bralcev, izhajala pa je v nakladi 1,2 milijonov izvodov. Do leta 2010 je naklada padla na okoli 500.000 izvodov.

Revija je v petdesetih letih dobila profesionalno uredniško ekipo, leta 1980 pa je imela skoraj šest milijonov bralcev in je izhajala v nakladi 1,2 milijonov izvodov.

Družba sveti Pavel je redovna kongregacija, ki jo je leta 1914 v italijanskem mestu Alba ustanovil duhovnik Giacomo Alberione. Njeni člani, ki so znani tudi pod imenom pavlinci, delujejo v 32 državah. Njihova mnogovrstna dejavnost vključuje različna področja založništva: knjižno, časopisno, kinematografsko, glasbeno, televizijsko, radijsko, multimedijsko ter telematsko; prav tako imajo študijske in raziskovalne centre ter centre za formacijo in animacijo.

Kupi v trgovini

Fake news – Lažnive novice
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh