Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zahteva prost dostop do vode za vse prebivalce planeta

Objava: 19. 03. 2012 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zahteva prost dostop do vode za vse prebivalce planeta

Benedikt XVI. je po včerajšnji molitvi angelovega češčenja spomnil na Svetovni forum o vodi v Marseilleu, danes pa se svetega očeta lahko spomnemo v molitvi ob njegovem godovnem prazniku.

Papež Benedikt XVI. je izrazil zahtevo po prostem dostopu do pitne vode za celotno svetovno prebivalstvo. Vsakemu človeku mora biti zagotovljen ‘pravičen, gotov in ustrezen dostop do vode’, je sveti oče dejal po včerajšnji molitvi angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu in prisotne vernike spomnil na 6. svetovni forum o vodi, ki se je minulo soboto zaključil v Marseilleu, ter na Svetovni dan vode, ki ga obhajamo v četrtek. Benedikt XVI. je izrazil upanje, da bi te pobude vsem zagotovile dostop do tega dragocenega vira ter tako pospeševale pravico do življenja ter prehranjevanja vsakega človeškega bitja, pa tudi odgovorno in solidarno uporabo zemeljskih dobrin v korist sedanjih in prihodnjih generacij.

V Vatikanu so zahtevo po prostem dostopu do pitne vode izrazili že minuli ponedeljek ob začetku svetovnega foruma. Velikemu delu človeštva namreč še vedno ni zagotovljena neovirana raba tega naravnega vira. Oblasti, družba in podjetja bi morali z vodo ravnati odgovorneje, varčneje in solidarneje.

Pred molitvijo angelovega češčenja je Benedikt XVI. vernike povabil k molitvi za njegovo potovanje v Mehiko in na Kubo, ki se prične ob koncu tedna. Kot ‘romar upanja’ želi sveti oče vse kristjane Latinske Amerike okrepiti v njihovi veri. Apostolsko potovanje Benedikta XVI. v obe državi bo trajalo do 29. marca.

Papež pa je zbrane vernike spomnil tudi na svoj god, ki ga kot Joseph Ratzinger obhaja na današnji dan, praznik sv. Jožefa. Iz srca se je zahvalil vsem, ki se ga bodo na godovni dan spomnili v molitvi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh