Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zaključil počitnice v Les Combesu

Objava: 30. 07. 2009 / 06:46
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zaključil počitnice v Les Combesu

Papež Benedikt XVI. je včeraj zaključil počitnice v Les Combesu na severu Italije. Popoldne okrog 17. ure je s helikopterjem poletel iz letališča Torino-Caselle proti rimskemu letališču Ciampino, od koder se je odpeljal v papeško poletno rezidenco v Castel Gandolfu.

Po poročanju tiskovnega predstavnika Svetega sedeža patra Federica Lombardija, je papež Benedikt XVI. zadnje dni v Les Combesu preživel v umirjenem in sproščenem vzdušju ter čas namenil molitvi, branju in sprehodom. V ponedeljek zvečer je imel tradicionalno poslovilno večerjo s škofom v Aosti in župnikom v Introdu, predstavniki lokalnih oblasti in vojske ter zdravniki aostske bolnišnice, ki so skrbeli za papeževo dobro počutje in zdravstveno nego. Sveti oče je namreč 17. julija v utrpel lažji zlom desnega zapestja. Občina Introd se je v minulih dneh tudi odločila, da svetemu očetu podeli naziv častnega občana. Po uradnem papeževem odgovoru, da odlikovanje sprejema, lahko v prihodnjih mesecih v Rimu pričakujemo posebno delegacijo, ki bo papežu odlikovanje uradno podelila, je dejal pater Lombardi.

Papež Beneditk XVI. je v času svojega poletnega oddiha v Les Combesu, začel ga je 13. julija, z verniki dve nedelji molil opoldansko molitev Angelovo čaščenje, 19. julija pred župnijsko cerkvijo v Romano Canavese in 26. julija pa v Les Combesu. V petek, 24. julija, je v katedrali v Aosti molil večernice in se srečal z duhovniki, redovniki in redovnicami ter verniki laiki. V tem času Benedikt XVI. ni imel splošnih avdienc, naslednja bo potekala v sredo, 5. avgusta, v poletni rezidenci v Castel Gandolfu, kjer bo sveti oče nadaljeval z nedeljskimi opoldanskimi molitvami in nagovori vernikov.

RV

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh